Újra a Basszuskulcs: F-kulcs gyakorlása

Fannival is elkezdtük az F-kulcs gyakorlását. Neki a kotta olvasása jobban megy, viszont a ritmussal még “hadilábon” áll 🙂 Ehhez egy nagyszerű alkalmazást hívtunk segítségül. Nyilván nem helyettesíti a szolfézst és a zongora tanárt, de ahhoz, hogy kislányaim belekóstoljanak a zene világába és a zongora szeretetébe, ezért ez is “megteszi” nekünk.

Továbbá, minél többet játszunk basszuskulcsban, annál gyorsabban fog menni annak lejátszása,

vagy, ha már szakmailag tanultuk “olvasása”. Habár, még óvodások a Hercegnőim, nem tudnak olvasni. Nem szeretnénk előre haladni, csak, ahogyan érzik és van kedvük hozzá, ha kérdezik, akkor nyilván megmutatom és elmondom, hogy melyik betűről is van szó!

De az olvasást hagyom majd a nagyszerű tanárokra, tanítókra, akik szeretik, amit csinálnak és hivatással, kihívásokkal, izgalmakkal teli pedagógia irányban adják át a legjobb tudásukat a jövő nemzedékének!

Azokat a dalokat, amiket violinkulcsban játszunk jobb kézzel, néha átírjuk basszuskulcsba, amivel eleve gyakorolunk olvasni, utána pedig lejátsszuk bal kézzel. Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás….csak győzzem idővel 🙂

Íme Fanni első balkezes basszuskulcs játéka. Egyik kedvenc dalomat játssza ráadásul :P. De nagyon fontos, hogy neki tetsszen!

 

 

 

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Búcsúzás az Óvodától-Irány az Iskola, az-az iskolakezdés új szabályai

Búcsúzás az Óvodától-Irány az Iskola, az-az iskolakezdés új szabályai

Az iskolakezdés új szabályai és az Óvodai búcsúzás elég érzékenyen érintette gyermekeimet, habár kihasználva a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük