Nagy Péter-kreatív szakértő
Nagy Péter-kreatív szakértő

Rólam- Nagy Péter vagyok: Kreatív Média-Marketing és IT Megoldások

Üdvözöllek az NboM (Nagy-Borkó- Média, az-az Kreatív Média-Marketing és IT Megoldások ) weboldalaimon. Nagy Péternek hívnak. Házas. Ikergyermekek édesapja. Nemrég elmúltam negyvenöt, és számos siker és néhány kudarc megélése után rájöttem, hogy mások segítése az, ami igazán boldoggá tesz. Így informatikai rendszergazdagént, digitális marketing szakértőként, WordPress weboldal fejlesztőként, 3D grafikusként és kreatív szakértőként ( tervezés, fényképezés, videó és hang, web és felhasználói élmény) és meglepő lehet, de inkább érdekes, kertésztechnikusként is végzem a küldetésemet. Ezeket választottam, hogy másokat segítek hozzá digitális álmaik beteljesüléséhez az Internetes iparágban.

Ehhez többet kellett tanulnom mint azelőtt összesen, de ezt a legnagyobb örömmel tettem és folytatom még ma is. Ikergyermekek édesapja kreatív médiával és a digitális marketinggel foglalkozni? Mindenkinek van egy története, amit jó meghallgatni. még akkor is, ha sok csalódás, frusztráció érte az élete során. Nincs olyan ember, aki nem ment volna át hasonló úton, mint jómagam.

Tartalomjegyzék

Az én történetem, hogyan mentem végig azon az offline és online úton, ami néha teljesen más irányba mutatott

Magyarország fővárosában élek, Budapesten. 19 évvel ezelőtt kezdtem érdeklődni a számítástechnika világárólNyilván nem fogom születésemtől kezdve elmesélni, habár könyvet is írhatnék róla.  Ezt hagynám majd nyugdíjas éveimre.

A családi tragédiát követően, Édesapám elvesztésével és a rendszerváltozás, családunk összeomlását idézte elő. Édesanyám is összeroppant. Csak ennyit mondott:

– ha elvégzed az iskolát, lesz szakmád, boldogulj úgy, ahogyan tudsz.

Persze mind ezt pénz nélkül kellett megoldanom 15 éves koromtól. Szerencsére pedagógusaimnak, barátaimnak köszönhetően, egy-két kitérővel (inkább nem írnám le, mert úgy sem hinnéd el 🙂 ) sikerült szakmát szereznem. Lassan harminc éve, hogy elvégeztem a kertészeti technikumot, majd felvételt nyertem a Nyíregyházi Főiskola gépészmérnöki karára. De sohasem érdekeltek a gépek és nem is arra szakosodtam.

Elkezdtem dolgozni. Voltam minden, ahogyan azt a mai fiatalok is ugyan úgy teszik. Bármilyen munkát elvállaltam, csak legyen pénzem. Ez utólag nagyon jól jött, hiszen az élethez szükséges olyan dolgokat tanutam meg, amire igen is szükség van manapság is.

Sajnos itthon nem a tudást és a szorgalmat becsülik meg. Erre hamar rájöttem. Amikor itt Magyarországon már lassan nincsenek mérnökök, szakemberek, szakmunkások, segédmunkások, mert mindenki külföldre vándorol, hogy minimum a négyszeresét keresse, amit itthon keresne. De hiába a diploma, ha többet keres egy kezdő gyorsétteremi fiatal, mint egy 5 éve tanító, egyetemet végző tanár. Le a kalappal előttük! Feleségem sem tanít sajnos. Debreceni egyetemen végzett kémia szakos tanárként, pedig nagyon szeretett

Wolf Emil Díj-Nagyné Borkó Ágnes
Feleségem: Nagyné Borkó Ágnes

volna oktatni, “nagy gyerekekkel foglalkozni”. De nem tudtunk volna boldogulni az évek során. Neki még van egy második diplomája (vegyész. Szintén Debrecenben ), így megtalálta a maga kis gyógyszeripari tudomány világát, amit nagyon szeret is végezni.

Kétszeres Wolf Emil Díjas: Magyar Gyógyszerkutatásért a Chinoin Gyógyszer-és Vegyészeti Termékek Gyára Rt. 35 év alatti kiemelkedő alkotó tevékenységet végző dolgozóinak díjazása.

Büszkék vagyunk rá!

 

A legjobb motiváció, hogy szeressük, amit csinálunk! Hobbim a munkám!

Ha már van egy kertészeti szakmám

Hagyatékomat, amit Édesapám halálakor kaptam vállalkozásba fektettem. Kertészeti technikum tanulmányaimat kamatoztattam. Habár gyakorlati tapasztalatom nem sok volt, zöldséghajtatásba kezdtem. Fő profilom a paradicsom kordonos művelése és hajtatása. Tomato N Bt. néven létrehoztam egy betéti társaságot. Akkor még nem ismerték itthon a fürtös paradicsomot.

Nem beszélve a kordonos rendszereket a zöldségtermesztésben mind szabad földön, mind fóliában. Sajnos megtörtént a baj. Óriási esőzés, árvizek és belvizek szó szerint víz alá nyomta a céget és teljes veszteséggel kénytelen voltam ezzel ezt a pályafutásomat lezárni. Elhatároztam, hogy nem teszem többé függővé az időjárástól a megélhetésemet. Pályát kellett módosítanom. Úgymond kényszerpályát.

Gépek, szakrajz és az anyagismeret nem érdekelt, de a digitális technológia, média és az online világa, már annál inkább

Megkérdeztem magamtól, – hogyan keress pénzt otthonról azzal, amit szeretsz, Péter? Úgy, hogy nem függök másoktól és az időjárástól sem.

Felköltöztem a “nagy faluba”, Budapestre egy bőrönddel. Összes vagyonom elfért egy táskában :). Készpénzem annyi volt, hogy kifizessem a 2 havi kauciót az albérletre.

Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. A technológián belül is az informatika. Milyen szerencsés vagyok, hogy az Internet berobbanásakor nőtt be a fejem lágya :p . Magyarország fővárosában élek már

lassan 21 éve. 19 évvel ezelőtt kezdtem érdeklődni a számítástechnika világáról. Autodidakta módon kezdtem, majd számítógépes tanfolyamok kezdésével elindult tanulmány „cunami-m”. Számítógép használta, ECDL (European Computer Driving Licence). Miközben a legpiszkosabb munkát is elvállaltam, hogy legyen pénzem kifizetni az albérletet és legyen mit ennem. De közben képeztem magamat és meg is nősültem. Együtt már könnyebb volt!

A kemény munka kifizetődő!

Büszke voltam magamra ezekben az években, mert alulról kezdtem a Tauril Kft-nél, mint gumikeverő és ugyan ott egyre feljebb kúszva termelésprogramozóvá küzdöttem magam.

 

mint gumikeverő és ugyan ott egyre feljebb kúszva termelésprogramozóvá küzdöttem magam.
mint gumikeverő és ugyan ott egyre feljebb kúszva termelésprogramozóvá küzdöttem magam.
Termelésprogramozóként 🙂

Majd 2009-ben elvégeztem egy 2 éves képzést a digitális média és a filmipar, játékfejlesztés területén

 

Kreatív média készítés az Autodesk 3ds Max szoftver használatában a Mesharray Informatikai Iskolában

Majd 2009-ben elvégeztem egy 2 éves kurzust a digitális média és a filmipar, játékfejlesztés területén.  (digitális rajzolás, digitális modellezés, elkezdtem Péter kreatív média tervezés és weboldal tervezés időszakomatanimációk, textúrázás, karakter animáció, karakter stúdió, digitális megvilágítás és renderelés, játék integráció, fizikai szimuláció.  A 3D ismereteken túl élő, produkciós példákon keresztül ismertem meg a valós munkafolyamatokat, és az aktuális trendeket. Tanfolyamon felkészítünk az önálló feladatmegoldásra is. Mivel angol nyelv beszéd tudásom a béka feneke alatt volt ( engem a cirill betűkre treníroztak korábban), nem volt más lehetőség, csak a szabadúszó tevékenység.

Kreatív média készítés
Kreatív média készítés

De szerencsére nem is voltam rákényszerülve, hogy elhelyezkedjek a játékfejlesztés és filmipar üzletágban. Magyarországon szinte lehetetlen is volt ez a vállalkozás anno. így a szakmai tudásomat felhasználva, elkezdtem Péter Kreatív Média tervezés és weboldal tervezés időszakomat. Kezdetben a családnak, majd ajánlásokkal több digitális projektet is elvégeztem. A digitális világ kitárult előttem. Kezdtem Globálissá válni.

Amikor a képzelet és az innováció találkozott, nem volt lehetetlen projektem

 

 

Kezdetben HTML és Flash (actionscript) volt a trend így ezeken a programnyelveken készítettem weboldalakat. De ez az irány megváltozott a felhasználóbarát tervezés, új Google kereső motorja, látványvilág és persze a mobiltelefonok, mobil eszközök megjelenésével. A weboldal programozás „meghalt” és helyette a tartalomkezelő rendszerek, ezen belül is a WordPress vált uralkodóvá. Rájöttem, hogy az emberek nagy részét nem érdekli és nincs ideje ezzel foglalkozni, így ezért ez a piac is fellendült.

 

Már ekkor elindult a blogok világa. A tartalom marketing még csak most kezdett sarjadni

Így, szinte kevés gépelés számú programozással vagy  anélkül készíthettem kisvállalkozóknak weboldalakat, webáruházakat, nyitó oldalakat. Megerősödött a PHP és megjelent a HTML5, CSS programnyelv, amit szintén elsajátítottam az évek során. Ez csak érdeklődés és idő kérdése volt számomra.

Hamar rájöttem, hogy a WordPress mögött komoly háttérmunka folyik

Például tárhely szolgáltatás és komolyabb informatikai tudást igényel, ha szeretnék haladni a trendekkel és segíteni az embereknek, kisvállalkozóknak az otthonukból pénzt keresni, profitálni weboldalukkal, de akár az otthonukban. Ezért elvégeztem 2016-ban egy 2 éves akkreditált emelt szintű képzést, így megszereztem az informatikai rendszergazda szakmát is, hogy hardveresen és szoftveresen is toppon maradjak. A webkiszolgáló/webszerver elérhetővé vált számomra.  Így már ki tudtam elégíteni a weboldal tárhelyet igénylő és a weboldal rendelők kéréseit, szerver oldalról is.

Eljött a WordPress Webshop fejlesztések ideje-Woocommerce

Nem csak a weboldalt építettem fel számukra, hanem a kreatív média tartalmakat is én készítettem el. Nem beszélve az online marketing stratégiáról-az-az a digitális marketinget. Így ezt a területet is megcéloztam, hogy ne maradjak le az aktuális trendekről. Ezt kizárólag autodidakta módon végeztem. Rengeteg ingyenes és fizetős online tréninggel. Gyakorlati tapasztalat többet ér bármilyen más elméleti képzéstől, ezért gyakorlatba is átültettem a tudásomat.

Minden, ami álmaim megvalósításához szükséges, bárhonnan jött az ihlet

 

Péter Kreatív Média

A fő szakterületemet az Adobe termékeit alapozták meg. Videózás és szerkesztése, kreatív tervezéshez, rajzolás, animációk, fényképezés és webes közzététel. Korábbi években a HTML programozást a Macromedia DreamWeaver szoftverrel végeztem, amit később felvásárlót az Adobe. Ezért  is ütköztem bele az Adobe-ba. Hűséges Adobe szoftver követő lettem (azóta már Creative Cloud-ként ismerheted), elég magas szintre fejlesztettem a Photoshop, Lightroom, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects tudásaimat.

Eljutottam odáig, hogy semmire nem volt időm,

hiszen közben Ikergyermekeim is megszülettek és Feleségemnek vissza kellett menni dolgoznia 1 év után, így én maradtam velük itthon. Olyan stratégiát kellett választani, ami akkor is működik, ha éppen a gyerekekkel játszok vagy pelenkázok. Ezért elkezdtem a digitális marketinggel és azon belül később, az Affiliate rendszereket tanulmányozni.

Fannival és Eszterrel pár hónaposan

(Végre itthon a koraszülés inkubátor után)

Felnőttek, már 6 évesek hamarosan :), (amikor ez a weboldal elindult)

Már óvodások

 

Felépítettem több weboldalt és elkezdtem értékesíteni Amazon.com fizikai és Clickbank digitális termékeket webshop rendszerben. Amit fontos itt megjegyzem, nem volt szükség tartalomírásra és blogolásra. Elég volt felrakni a termékeket, néhány szót leírni róluk és ennyi.

De eljött az idő, amikor már nem volt elég cikkek nélkül versenyben maradni. Hirtelen leállt a forgalom, ezért nem is folytattam tovább a webshop-os módszert. Ezzel teljesen leálltam, mert a kemény munka és a sok weboldal ment a kukába. Óriásit buktam újra. De nem is baj, mert tudtam foglalkozni a babákkal :P. Mindennek van pozitív oldala is 🙂

Elkezdtem kutatni, hogyan működik helyesen az Affiliate marketing stratégia

Egyértelművé vált, hogy nem volt elég már csak webshopokat készítenem, komoly blog tartalmat kell készíteni a weboldalakon. Előtérbe került a blogolás fontossága. Ami eddig is jelen volt az online világban, ahogyan berobbantak a közösségi médiák, mintha a blogolás értelmét vesztette. Pedig nagyon nem! Pont ellenkezőleg. A Facebook kezd hanyatlani, már nem azt a szerepet tölti be, mint, amire tervezték. A blogolás, cikkírás, tartalomírás előtérbe került. A Google ezeket a weboldalakat részesíti előnyben jelen pillanatban. Természetesen, ehhez megfelelő keresőoptimalizálás (SEO) és egyéb munka szükséges.

Óriási a verseny, csak is a legjobbak kerülnek előre a Google top 10-be, az-az a kereső első oldalára! (SERP)

Célom az, hogy tisztességes technikával, kemény munkával újra beindítani az Amazon és egyéb affiliate üzletemet az USA-ban. És, ha az felfut, akkor később Németországban is. Célom a havi, minimum 2000 dollárt elérni. Mivel nem beszélek még jól angolul  németül pedig egyáltalán nem is akarok, így ki kell szerveznem a tartalomíró folyamatokat. Nagyon sok lehetőség van, hogy szabadúszókat találjunk az angol és német cikkek megírásához vagy fordításához. Én egyelőre saját magam írom a cikkeket SEO-va és ezt fordíttatom le profikkal vagy már eleve angolul írják meg a cikkeimet. Nem olcsó mulatság, ezért folyamatosan fejlesztem profi angol nyelv tudásomat, hogy átvegyem az írási részét is.

Elindult az NboM (Nagy-Borkó-Marketing) Youtube csatornám, hogy segítsek másoknak

Hogyan keress pénzt otthonról?

Az angol videók és poadcast-ok megértése nem probléma, habár az sem teljesen tökéletes még. Nem akarok tökéletes lenni mindenben. Van technikai segítség! Mert ettől még működik a digitális – és az affiliate marketing stratégiám! Fogalmazhattam volna úgy is, hogy nem ettől működik! 🙂

A költségek magasnak tűnhetnek kezdéskor, mert 3-6 hónap, mire profitálni tudsz. De az én elvem az, hogy kizárólag a kitartó munkával tudom továbbépíteni az affiliate marketinget. Ha nem indul be a folyamat 60 nap alatt az adott piaci résen belül, akkor új niche-t, az-az piaci rést kell találni. A titok (ami nem is titok) abban van, hogy jó témát kell választani és erre profi tartalmat készíteni. Elindítani egy pici marketing célt.

  • Írni cikkeket, mondjuk minimum 30 -at
  • legyen a weboldalnak napi 30 látógatója
  • keresni napi 1 dollárt

Ha ez kicsiben működik, akkor nagyban is 100%-ban nagyszerű startégia!

Nagyon jól tudom, hogy az Affiliate Niche Weboldalakkal nem lehet azonnal pénzt keresni, de azt is tudom, hogy 1 hónap alatt (legalább is 2015-ben) simán elértem a havi 200 dollár bevételt egyetlen egy weboldallal persze! Nyilván ez kevés főállásban, de mellékesnek jól jön mindenkinek 60 ezer forint úgy, hogy otthon dolgozol és akkor is keresel, amikor éppen alszol. De 2019-re kialakult egy új marketing stratégia, amiről elmondhatom, hogy tökéletesen működik. Természetesen nem én találtam fel újra a spanyolviaszt, de újra kellett gondolni és tervezni az online marketing, az-az a digitális marketing stratégiámat.

Célom az, hogy 6 hónap alatt elérjem minden egyes piaci résen belül (niche) és egy weboldallal a minimum 500 dollár jutalékot. Ez 150 ezer leadózott jövedelem havonta. És ez teljesen reális cél, hiszen, ha emlékszel, az én célom a 2000 dollár havonta, amit ellehet érni kemény munkával persze. (ne feledd. Kicsiben csináld meg, aztán lehet továbbgondolni)

A digitális marketing Szent Grál-ja, az Affiliate marketing tartalomírásra építve

Tudnod kell, hogy be kell fektetni időt, tanulást és munkát. Természetesen pénzt is. Pénzből lehet pénzt csinálni, hogy mondjak valami közhelyet is, de ez az igazság. Persze, nem csak a pénztől függ, hogy profitálni tudj otthonodból. Elsősorban a munka befektetés úgy, hogy az “jól kell csinálni” Na, ez az egyetlen egy titok, ami a TE sikered kulcsa is. A megfelelő képzés és rendszer, amiben dolgozok. Ez a legfontosabb. Elindulni ellehet teljesen INGYENES eszközökkel is. Te is meg tudod csinálni!

Csak is ettől függ, hogy mennyire leszel Te is sikeres. Hogy mennyire tudod másolni azokat a feladatokat, amivel én is sikereket értem el. Miért? Mert nekem is megmutatták. Persze ez nem MLM! Az is másolódással működik. Ettől a szótól, már a leírásától is kiráz a hideg. Az is egy marketing stratégia. Az is egy sikeres és működő eszköz, de nem mindenki szereti. Én sem szeretek rátukmálni és eladni senkinek semmilyen fogkrémet 🙂

A múltbéli hibáimból tanulva, amit olvashattál ezen az oldalon és azt, amit idáig megtanultam és jelenleg is folyamatosan tanulok, szeretnék most már segíteni másoknak is, hogy ha otthon vagy gyermekeddel, vagy másodállásban, napi pár óra munkával szeretnél elindulni egy rendszer segítségével, hogy a maradék idődet családoddal tölts.

A WordPress weboldal készítés tényleg, csak gyerekjáték

Egy kis túlzással 6 éves lányaim is megcsinálják már lassan. Neked, amire szükséged van, hogy alacsony versenyképességű, de magasan keresett (Google-ben rákeresnek) kulcsszavakkal hozz létre tartalmakat, weboldalakat GLOBÁLISAN! Megoldást tudok neked erre nyújtani!

 

Iratkozz fel YoutTube csatornámra

Iratkozz fel MboM Média és Marketing Youtube csatornámra

Hogy passzív jövedelmet szerezz Te is.

Álmom, hogy itthon Magyarországra is átültetni ezt az Affiliate oktatási rendszert, hogy itthon is tudjanak pénzt keresni azok, akik időt, munkát és pénzt fektetnek bele, még akkor is, ha nem tudsz még beszélni angolul. És persze az USA-ban és Németországban is megmutatom ezt a rendszert. Határ a csillagos ég. Csak idő és kitartás kérdése, hiszen havi 19 dollárét (ez jelenleg 7.220 Ft, mivel mindig változik a dollár árfolyama. De ne feledd, ha nő a dollár, akkor a bevételed is 😀 ). El tudod kezdeni Te is ezt a munkát 0 forintból.

Hogyan tudod Te is elkezdeni?

Iratkozz fel hírlevelemre, olvasd el a blogbejegyzéseimet és figyelj jól, tanulj. Nézd meg YouTube csatornámat és iratkozz fel, ha nem szeretnél lemaradni. Ezek mind-mind ingyenes információk, de nagyon értékesek, hiszen már, ahogyan azt hallhattad tőlem

“Az információ kincs”

Szabadidőmben fotózok, videózok, rajzolok, tanítok. Fejlesztem gyermekeimet. És legújabban, rövid animációkat készítek gyermekeim rajzaiból. Ezt már csak akkor, ha tényleg marad fél másodpercem 🙂

Ezért elindítottam a szintén új NboM weboldalamat és NboM Média (Nagy-Borkó Média) YouTube csatornámat. Ha van egy kis időm a gyermekeim nevelése mellett (próbálom a kettőt összekötni), akkor videók szerkesztésével, renderelésével, utómunkájával foglalkozok, illetve fotózok, rajzolok és animálok. Így jutottam el a kreatív médiával és a digitális marketinggel foglakozó weboldalaimtól erre a weboldalamra. Ez a weboldal nem a hivatalos weboldalam. Ez csak egy Hobbi weboldal. Ha van időm, akkor “írogatok” és publikálok. Más médiákon viszont keményen dolgozok és haladok szépen lassan előre.

Próbálom utolérni magam és YouTube csatornámon segíteni másoknak:

tippeket, eszközöket, összehasonlításokat, oktató anyagokat mutatok, amelyekkel a digitális megjelenésedet, vállalkozásodat segítem. Otthoni pénzkeresés, webfejlesztés, SEO, kreatív média, IT, kurzusok, animációk. Megmutatom a legjobb eszközöket az ügyfeleid, közönséged számára, és értékes tartalmat szolgáltatok, amely megoldja a problémádat. Te „digitális mentorod”, mind digitális marketingben, mind hardveresen és persze szoftveresen is.

Elengedhetetlen az informatikai tudás, amivel lépést tudsz tartani azért, hogy érvényesülni tudj. Ne maradj le a legújabb trendektől. Segítek azoknak, akik káosz nélkül szeretnének, rendszerben haladni azért, hogy boldoguljanak az online világban.

A másik célom, hogy gyermekeimnek és más gyerekeknek is segítsek eligazodni, tanulni, szórakozni az Internetes világban.

Nélkülözhetetlenek a digitális eszközök, mint játék, nevelési, fejlesztési eszközök oldaláról. Természetesen, nem helyettesíti az óvodai és iskolai offline nevelést! Persze most nagyon jól jön, miközben a COVID-19 miatt otthonról dolgoznak és tanulnak az emberek. Ez a vírus nem csak az offline vállkozákosnak ártott, hanem az online dolgozóknak is. Mondhatnám azt is, hogy egy újabb buktató jött! De kilábalunk ebből is 🙂 ! Erről itt írok: Az Amazon Affiliate Marketing VÉGE? Hogyan folytassuk?

Köszönöm, hogy elolvastad és megnézted a videókat. Oszd meg másokkal is a közösségi oldalakon, ha tetszett. Legyen csodás napod Ma is! 🙂 Cserébe küldök egy jókedvre derítő néptáncot és legalul Ikerlányaim legelső otthoni zongorajáték “koncertjét” 😛

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Nem szeretem magamat szakértőnek nevezni, de nem nagyon van olyan kihívás, amit nem tudnék megvalósítani :) Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

NboM-Kreatív Média-Marketing és IT Megoldások

Chrome Tab groups böngésző újdonságai [NboM Információs technológia]

Chrome Tab groups böngésző újdonsága a napokban lesz aktív. Erről szeretnék egy pár szót megemlíteni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük