Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Farsang a Petőfiben, a Vecsés Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában

Farsang a Vecsés Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában 2023-ban. Hogyan készítsünk farsangi Jelmezt egyszerűen?

Farsang a Vecsés Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programja 2023-ban.

Nagyböjt kezdetét megelőző hét péntek csodálatos délutáni napján került sor a Vecsés Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjának keretén belül.

Családommal a délután megrendezett alsós osztályoknak rendezett farsangi bulin vettünk részt. A tornaterem zsúfoltig tele volt, ahol három év után ismét korlátozás nélkül szórakozhattak, táncoltak, felvonultak.

Farsang a Petőfiben humoros osztályprodukciókkal és a Pedagógusok műsorával színezte ki iskolacsalogató programját

Közös táncolás, osztálytermekben külön étkezés, de volt büfé is. Nagyszerű és értékes nyereményekkel tombolasorsolás is volt.

Az 1-3. osztályosok egyénileg öltöztek kreatívan, vidám és vicces jelmezekbe. Beöltözve adtak elő egy-egy zenés-táncos műsorszámot, melyekben kalózok, híres focisták, soksok hercegnők, hősök, és még Korda György örökzöld slágerének zenéje is, a reptér érdekes bemutatása is megtörtént.

A hangulatot az alsósoknál a Just Dance saját tánckoreográfiával fokozta. A táncos videojáték lett kivetítve konzol nélkül, ami egyszerű és egyben nagyon szórakoztató volt, ahogyan azt a Farsang a Petőfiben című videóban is láthatjátok.

Örömmel látták vendégül a Farsang a Vecsés Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában az alsós farsangon az óvodásokat, akik a Farsangi maszkabál elnevezésű iskolacsalogató program keretében látogattak el hozzájuk.

A szülők is nagyon sokat segítettek alsós farsang előkészítésében és lebonyolításában, de a DÖK is sokat vállalt a felsős farsang munkájából.

Fergeteges buli volt ez Farsang a Petőfiben 2023-ban

Mindenki megmutatta, hogyan készítsünk farsangi Jelmezt egyszerűen. Rengeteg kreatív és humoros farsangi jelmezt készítettek, de azért előkerült azért egy-két kölcsönzött jelmez is :).

Pedagógusok roma zenére és roma öltözékben való szereplése nagyon feldobta a hangulatot. Nekem legjobban Fekete-Part Gabriella tanító néni tetszett, de nagyon ügyesen ropták együtt, ahogyan azt a Farsang a Petőfiben videóban is láthatjátok.

Hogyan készítsünk farsangi Jelmezt egyszerűen?

Gyermekeim Pompom-lányoknak öltöztek. Édesanyjuk, Ágnes készítette velük együtt. Szorgalmasan vágtak, rajzoltak, ragasztottak, már alig várták a farsangot a Vecsés Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában.

Farsang a Petőfiben, a Vecsés Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában
Farsang a Petőfiben, a Vecsés Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában. Fekete-Part Gabriella osztályfőnökkel, Osztálytársakkal és Lányaimmal a képen.

Hogyan készítsünk pompom-lány pom pomokat: mi is az Internetről vettük az ötletet :), de legalább kézműves foglalkozás keretén belül fejlesztettük Fannit és Esztert. Én a fotózás és a videó készítésével támogattam a Farsangot.

Szoknyájukra egyszerű krepp papírt ragasztottak, majd egy pólóra is kivágott betűket ragasztva, hogy vidám pompom-lány jelmezbe öltözhessenek. Iskolai projektekhez, szurkolásokhoz is jól fog jönni 🤪

Farsangi maszkabál-Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium videó.

Nagyon nagy mosoly és öröm a Farsangi maszkabálon. Jó volt látni, hogy mennyire jólszervezett, koreografált rendezvényt szerveztek gyermekeink örömére és persze a vízkereszttől (január 6.) húshagyókedd éjféléig, a hamvazószerdával kezdődő nagyböjtig (a húsvétot megelőző 47. napig) tartó időszakának pedagógiai és nevelési cél is szerepelt, mint néphagyomány.

Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karnevált (riói karnevál, velencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást. Forrás:

További képeket ebben a képgalériában láthattok az alsós Farsang a Petőfiben, a Vecsés Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjából:

 

Nagyon szuper volt a szervezés, fantasztikus volt a hangulat. Öröm volt látni, hogy a lányok és a fiúk is mennyire élvezték a közös táncot, nem beszélve a felnőttekről.

Hula táncos jelmez készítése kreatívan és egyszerűen

 

 

 

 

 

 

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Hogyan készítsünk medúzát és polipot

A víz világnapja-Hogyan készítsünk medúzát és polipot

Hogyan készítsünk medúzát és polipot A víz világnapja alkalmából, hogy gyermekeink kreatív fejlesztés közben megismerkedjenek …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük