Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Puha mézeskalács recept készítés egyszerűen

Puha mézeskalács recept készítés egyszerűen Karácsonyra. Vond be a gyerekeket is, és legyen családi program a sütemény sütés élménye.

Puha mézeskalács recept készítés egyszerűen

A rögtön puha mézeskalács receptjét egy kollégámtól kaptam. Mióta megszülettek a gyermekeink, mi is próbáltuk őket bevonni és szeretetteljes, de mégsem annyira „csöpögős” Karácsonyi hangulatot és élményt varázsolni számukra. Ne csak az ajándékozásról, pénzről szóljon ez az ünnep, hanem az eltöltött minőségi időről, amig szeretteinkkel vagyunk.

Mézeskalács recept készítés egy nagyszerű lehetőség rohanó világunkban, így mindig találunk időt arra, hogy együtt legyünk a gyerekkel.

Puha mézeskalács recept

Nem vagyunk mestere a főzésnek 😉, ezért általában törekszünk arra, hogy ne legyen bonyolult és babrás, legfőképpen ne legyen fárasztó és unalmas, ha már főzünk, sütünk valamit. Ranschburg Jenő könyveiből „táplálkozva” megtanultam, hogy ezekből a pillanatokból táplálkozik a későbbi kapcsolatotok és az emlékeítek is. Ha a családdal együtt  sütögetünk, közben meghallgatjuk egymást. Figyelünk egymásra. Nagyon fontos, hogy nem kötelező feladatként, hanem, játékosan vonjuk be gyermekeinket!

Egyszerűbb volt becsatolni képként, amit egy kedves pedagógus kollégámtól kaptam, Esztertől. Ez úton is köszönöm neki 🙂. Íme a puha mézeskalács receptje a lenti képen:

Puha mézeskalács recept készítés egyszerűen
Puha mézeskalács recept készítés egyszerűen

Amire felhívta a figyelmemet, hogy nem szabad tovább sütni 7, max. 10 percnél. Ez attól függ, hogy milyen sütőben sütöd. Gáz sütőben nem tudod beállítani 180 fokra, de elektromos sütőben már pontosabb hőmérséklettel süthetünk. Sütés közben ellenőrizd, hogy nehogy megbarnuljon az alja, mert az már nem lesz puha mézeskalács.

Nézd meg a képgalériát, hogyan készítettük el a gyerekekkel és, hogyan díszítettük fel

Nincs karácsony mézeskalács nélkül, ez a kreatív édesség hozzátartozik az ünnepi készülődéshez, nem csak megenni szoktuk, hanem remek ajándék és még dekorálásra is lehet használni 😇.

A gyerekeknek szükségük van tartalmas, minőségi időtöltésre velünk, szülőkkel is. Ezzel fűzhetjük valóban szorosra a viszonyt köztük és magunk között, erősíthetjük meg önbizalmukat, formálhatjuk egészségesebbé énképüket, személyiségük alaposabb megértésén át pedig kulcsot adhatunk saját kezünkbe úgy az aktuális, mint a majd csak később kiélesedő konfliktusok hatékonyabb kezeléséhez is. Ikergyermekeinknél ez mégfontosabb, mert néha-néha, pláne lányoknál……elszabadul a „pokol” a rivalizálás miatt. Meg kell tanulniuk kezelni, legfőképpen saját maguk  megoldani egymás közötti konfliktusaikat.

Ha gyerekeinkkel együtt ünneplünk vagy vacsorázunk, ha részt veszünk bármilyen kedvenc játékukban, ha odafigyelünk rájuk, amikor mesét olvasnak, ha együtt nézzük velük a kedvenc rajzfilmjüket a Disney+-on, majd beszélgetünk is kicsit róla, ha közösen olvasunk (ami rendkívül fontos, pláne Fanninál. ( Eszter már nem annyira  igénylik ezt ), akkor minőségi időt töltünk velük, ez pedig mélyen rögzülni fog bennük még akkor is, ha ezek a tevékenységek látszólag nem olyan izgalmasok, mint egy kalandpark vagy egy  állatkert.

Ötletes kreatív Karácsonyi ajándék készítés [Mikulás tároló] osztálytársuknak. A karácsony előtti hajszában mindig egy kisebb kihívást jelent, amikor a gyerek azzal állít haza, hogy ajándékot kell készítenie ugyan annak az osztálytársának, akit eleve nem nagyon kedvel. De neki is jár a szeretet! Ha már őt húzta ki, akkor is legyen öröm az ajándékozás és ne egy újabb nyűg! Ha egy jó vagy legjobb barátot kell meglepniük az már egyszerűbb lenne. Ha van ötletük, hogy mit készítsenek, akkor megpróbálok adni néhány tippet. Itt olvashatod el a ötletes kreatív Karácsonyi ajándék készítés [Mikulás tároló].

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Farsang a Petőfiben, a Vecsés Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában

Farsang a Petőfiben, a Vecsés Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában

Farsang a Vecsés Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában 2023-ban. Hogyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük