Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!
Pedagógusnap- Légy jó mindhalálig, hiszen a tudás, ami fölemel
Pedagógusnap- Légy jó mindhalálig, hiszen a tudás, ami fölemel

Pedagógusnap: Légy jó mindhalálig, hiszen a tudás, ami fölemel

Pedagógusnap most is, mint mindig, június utolsó vasárnapjára esik. Ez úton szeretném megköszönni a pedagógusoknak, hiszen gyermekeim  jövőjét is eldönthető munkájuk: gyermekeink kis lelkecskéjére vigyázva, összetartó közösségeket formálnak és irányítanak.

Mindenképp megemlékezni róluk, pedagógusnap alkalmából!

Légy jó mindhalálig regény a legjobb példája annak, hogy ki kell tartani az emberi igazságok mellett, mint amilyen az igazmondás, a becsület, az erkölcsi tisztaság, az emberek kölcsönös tisztelete és megbecsülése, az előítéletek mellőzése. Mind ezt gyermekeinknek a pedagógusok tudják átadni  leginkább és biztos vagyok benne, hogy a gyermekektől is sokat tanulhatnak úgy viszont 🙂

Hercegnőim, akik már szeptemberben kezdik az általános iskolát, életüknek is egy olyan időszaka múlt el, amit az óvónőknek köszönhetően tudnak nekivágni a nagy kihívásoknak. Ezért gondoltam, hogy mindenképp érdemes megemlékezni ezen a pedagógusnapon a Csemete óvoda pedagógusairól a XVIII. kerületben.

Külön kiemelném a közvetlen Süni csoportjuk pedagógusát , Erzsike óvónénit (Vörös Ferencné), aki 4 év alatt átadta gondjaikra bízott gyermekeimnek az összes tudást és még annál is többet, ami ahhoz kell, hogy bátran vegyék az akadályokat majd a Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskola Budapest XVIII. kerületében, Pestszentimrén található intézményében vagy a Brassó Utcai Általános Iskolában, Pestszentlőrinc-en. Még nem tudjuk a végleges döntést, hogy hová is veszik fel kislányainkat.

🙏 És feltétlenül szeretném megemlíteni a Ili néni logopédia fejlesztését és Fanni rajzpályázatainak előkészítését és a versmondó Gála meghívását (rajz és versmondó verseny összeállítás itt) , Kati néni tartás tornáját, Tünde néni fejlesztéseit sem! Nem utolsó sorban Gabi néni tornáját és Mariann néni dráma oktatását, majd Orsi néni pszichológiai anyagait! Köszönöm! 🙏 Mind ez nem jöhetett volna létre, ha a Csemete óvodát nem „tartja össze” Németh Jenőné (Kati néni) Intézményvezető!

Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, ezért bizakodunk!

Mi szülőként nagyon szeretnénk a két tannyelvű oktatást, mert nem kell még leterhelni különórában iskola után kislányainkat, ráadásul nagyon szimpatikus, jól képzett, összeszokott „csapattal” és rendkívül profi intézményvezetőt ismerhettünk meg személyesen is Váradiné Szép Emese személyében az iskolai sportrendezvényeken és iskola csipegetőben, amiről anno készítettem egy összeállítást itt.

Nagyon jól érezték magukat a gyerekek, ami a legfőbb számunkra és nem leszünk nagyon szomorúak, ha nem ide kerülnek a kislányok, mert örökké megmarad bennük az-az élmény, amit ott szereztek! Ezt már tőlük nem veszi el senki!

Felkészülten várjuk a szeptembert!

Légy jó mindhalálig, hiszen: „a tudás, ami fölemel”

Pedagógusnak lenni biztos, hogy  kihívás. Jómagam nem vagyok  az, de ikertestvérem Zoltán, Édesanyánk és az Ő édesanyja Nagymamám is tanítók, tanárok, pedagógusok (voltak), akik reggel 8 órától délutánig, sokszor még késő este is, a jelen digitális korszakában online is dolgoznak, ahogyan kislányaim óvodai pedagógusai is teszik jelenleg.

És azért nem felejtettem ám el Ágnes sem 😘, hiszen feleségem egyik életpályája a kémia tanári szak. De jelenleg nem pedagógusként dolgozik.

Ez úton szeretném megköszönni a Csemete óvoda és- a leendő általános iskolai pedagógusainak kitartó és hivatásbéli munkáját, amit most csak gondolatban és egy kis videóval tudok átadni,

mert ez a koronavírus teljesen megnehezítette munkájukat. Jobban beindultak a virtuális kommunikációk és webkonferencia osztálytermek, ahol tovább folytatódott a munka, fejlesztés, tehetséggondozás és tanítás. Hiszen, ahogyan azt a Légy jó mindhalálig -Móricz Zsigmond 1920-ban, az Athenaeum Kiadónál megjelent regényéből is ismerhetjük

„a tudás, ami fölemel”

 

Engedjék meg, kedves Óvó nénik, Tanárok, Tanítók, Nevelők, Pedagógusok, Ikertestvérem, Ágnes, hogy kívánjak önöknek (neked) sok erőt, sok-sok kitartást, egészséget hivatásotok elvégzéséhez!

 

Isten áldása legyen életükön és munkájukon. Remélem, hogy minél hamarabb újra kinyílnak az óvodák és iskolák kapui, hogy megteljenek a csoportszobák, termek boldogsággal és tudással, ami felemeli gyermekeinket újra!

Ezért fogadják szeretettel egyik pedagógus kollégájuktól, Nagy Zoltán ikertestvérem cover dalát rajtam keresztül itt a lenti videóban:

Kisfiú; Légy jó mindhalálig (Musical)

 

Mert……. Az élet szép 🙂

Kreatív média megoldások karácsonyra: zenélés és a kreatív időtöltés előnyei a nevelésben

 

 

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Petőfi téri iskola Március 15-i városi ünnepsége Vecsésen

Petőfi téri iskola Március 15-i városi ünnepsége Vecsésen

Petőfi téri iskola Március 15-i városi ünnepsége Vecsésen. Petőfi téri iskola tornatermében tartották meg  a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük