Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Vers: Balogh Zsuzsanna-Nyár: Kreatív animációval és zongora aláfestéssel

Eszter előadja Balogh Zsuzsanna-Nyár című versét. Lányaim által rajzolt karakterekből animációt készítettem Ed Sheeran – Perfect című zongoraszámmal aláfestve, amit szintén Eszter zongorázik. A rajzokat gyermekeim és jómagam készítettük. Vers: Balogh Zsuzsanna-Nyár. Zongora aláfestéssel és animációval

Első fázis a vers kiválasztása és megtanulása

Ilyen hosszú verset nagycsoportosként még nem tanult Eszter. Nem volt könnyű, de versszakonként simán megtanulta. Pláne, hogy tudta, készülni fog hozzá egy animáció és Ő fog zongorázni aláfestő zenét.

Második fázis az aláfestő zongoraszám kiválasztása és megtanulása

Szerettem volna, hogy köze legyen a nyárhoz, a nyaraláshoz, családi szeretethez. A Föld világnapjáról és a Víz világnapjáról is megemlékeztünk, aminek része a nyári évszak. És a szám hangulata is fontos tényező volt a kiválasztáskor. Hamar megtanulta a zongoraszámot, habár egy-két hiba bekerült, ettől még nem rontottal a hangulatot és ez még simán belefér egy nagycsoportos elvárásainak. Ed Sheeran – Perfect című zongoraszámmal nagyon szép háttérzenét adott a veresnek és már-már kirajzolódott előttünk, hogy mit is fognak rajzolni a gyerekek. A vers eleve adta a témát.

Rajzok elkészítése a kompozícióhoz

A karakterek kiválasztása és a kompozícióhoz szükséges rajzok elkészítése. Összesen 29 rajz készült. Majd ezeket egyenként digitalizáltam, kivágtam és máris meg volt az „alapanyag” a kompozíció elkészítéséhez. Ezeket a png formátumú képeket, a verset, zongorajátékot importáltan After Effetct-be és ott készítettem, hogy még jobb jelenet készüljön.  Animált grafikákkal és effektekkel egy aranyos kis „mese” készült el a Balogh Zsuzsanna-Nyár című versére alapozva. Ez úton is köszönjük ezt a csodálatos verset, hogy Eszter verselhetett számunkra.

Hangeffektekkel kreatívabb és érdekesebb a gyerekeknek a vers

A projekthez szükséges volt pár hangeffekt is. Ezeket egyszerűen az Internet szabad felhasználású könyvtáraiból (Professional Sound Effects)  töltöttem le.

A legutolsó fázis a videó szerkesztése

A jeleneteket külön kompozíciókra és sávokra bontottam, majd a média anyagokat animáltam és utómunkával módosítottam, ha kellett a képeket pixelgrafikus szoftverben. (Photoshop)

Mindent mozgásba hoztam kulcsképkockákkal és kifejezésekkel. Garantált a lenyűgöző eredmény 😎

Adobe After Effects-vers-zongora-animációs projekt.aep
Adobe After Effects-vers-zongora-animációs projekt.aep (Adobe After Effects CS6+ CC)

Itt van pár rajz és karakter a projektből

Itt van a videó, amin Eszter versel és persze a zongorajátéka is, amiből együtt készült a kompozíció

Kombináltam a videókat és a képeket és megspékeltem egy kis zongorajátékkal. Gyerekek nagyon élvezik és sokszor megnézik! Balogh Zsuzsanna Nyár című verse csodás alapja egy ilyen kreatív média projektnek.

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Kreatív animáció készítés-Juhász Katalin és a Fogmanók

Animációs rövidfilm készítése-Juhász Katalin és a Fogmanók

Animációs rövidfilm készítése Juhász Katalin Le a Fogmanókkal címmel azoknak, akik szeretik az animációt, korlátozott …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük