Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Természet hangjai rajzverseny a XVIII. kerületi logopédiai munkaközösség jóvoltából

Természet hangjai rajzverseny a XVIII. kerületi logopédiai munkaközösség jóvoltából ebben az évben is meghirdettek rajzpályázatot. Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. Kerületi Tagintézményének logopédiai munkacsoportjából Szabóné Kósdy Ilona segítségével (Fanni beszédészlelés és beszédértés fejlesztője) , a Csemete Óvoda logopédusának köszönhetően. Tavaly  is a Lőrinci Nagykönyvtárban 16. alkalommal rendezték meg a logopédiai versmondó gálát, „ezt a hangot tanulom” címmel (vers+rajz+vetélkedő). Ha lemaradtál róla, Itt láthatod és olvashatod róla a cikkemet.

A koronavírus-világjárvány (pandémia) mindent megváltoztatott, de gyorsan alkalmazkodtunk!

A pandémia miatt az egész rendezvény és díjátadás elmaradt, de mi itthon megtartottuk a mi kis kreatív világunkban. Mert, még is csak egy különdíjjal jutalmazták csodálatos rajzáért és szülőként különleges animációval leptem meg a saját rajzát felhasználva,a természet hangjai rajzverseny lezárása képen!

Fanni kislányom minden évben várta a Csemete Óvodában, hogy rajzversenyre rajzoljon

Ebben az évben a pályázat kiírása a természet hangjai rajzverseny volt. Erzsike óvónéni (teljesség kedvéért: Vörös Ferencné) is lelkesen segítette és erősítette a rajzkedvet, ami egyre inkább visszaszorul a mai digitális világban. Habár digitálisan is rajzolhatunk, de a cél, nyilván a gyermek mozgásfejlődése, a finom motorika fejlesztése. Amit egy digitális toll „még nem” pótol, de szakmabeliként kötelességem megemlíteni ( habár a technika már nagyon közel áll a valódi ceruzához, ha a WACOM MobileStudio Pro-oldaláról tekintem)

Nekünk amúgy is már nagyon fontos, hiszen szeptemberben iskolát kezdünk és  a rajzolással fejlődnek a Ikerlányaim kézizmai, erősödnek az ízületei, és összehangolódnak a szemek és kéz munkája. Egyre határozottabban és biztosabban fogják már a ceruzát, ami a későbbi betűrajzoláshoz, azaz folyóírás elsajátításához elengedhetetlen.

Nem mindenki szeret rajzolni. Eszter sem 😉.

A rajzolás, színezés az egyik leggyakoribb gyerektevékenységük a Csemete óvodában, de egyre többször hallom Esztertől, hogy  nem szeretne rajzolni. Nem is kezd neki, vagy nekikezd, de nem köti le egyáltalán, csak is Fanni ikertestvérét próbálja utolérni, de ez már most látszik, hogy nem megy neki. Ez az állandó rivalizálás 😜 már nekem is nagyon terhelő már most. Ő verselni, mesélni , énekelni , zongorázni szeret. Ezért is lepte meg Fanni testvérét egy csodálatos verssel és zongorajátékkal, amit lentebb meg is nézhetsz és hallgathatsz.

Oklevél átadás otthon, amit a XVIII. kerületi logopédiai közösségének köszönhetjük!

Köszönjük a rengetek ajándékot. Fanni mindennek tud örülni. Kaptunk egy szép „varázsceruzát” is, amivel elkezdheti majd az írás tanulását 👩‍🎓. Megvágtam egy rövid videót, ahogyan Eszter testvérének közvetítésével átadtuk a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálat XVIII. Kerületi Tagintézményének logopédiai munkacsoport ajándékait! Hurráááááá….

A pandémia miatt elmaradt az eredményhirdetés, ezért úgy döntöttem, hogy otthon külön gratulálunk és „megünnepeljük” és átadjuk az oklevelet Fanninak

Eszter meglepetése Fanninak, amiért ilyen szépen rajzolt

Hogy Ő se „maradjon le”, ha már nem indult a rajzversenyen. Eszter zongorázott és verselt nekünk az Ovis rajzpályázat „A természet hangjai rajzverseny” oklevél átadáshoz. Itt is készítettem kreatív animációt Fanni rajzának hátterével, hogy még jobban felkeltsem érdeklődésüket a kreativitás iránt!

Zongora: Billy Joel – Piano Man

Vers: Andók Veronika-Tavasz van (köszönjük neki, hogy ilyen szép verseket és meséket ír!)

Fanni is készült „zongorából”. A szeretet fontosságát már ők is tudják!

Ezzel a szép dallal kedveskedett vissza Eszternek, családnak és pedagógusainak. Büszke vagyok rá, hogy apaként taníthatom én is őket szolfézs-ra. Szerencsére Ők is élvezik és szeretik! Ráadásul párosul a hangulat a természet hangjai rajzverseny érzéseivel!

Zongora: Ed Sheeran – Perfect

Meglepetésként Fanni különdíjas rajzából kreatív animációt is készítettem, miközben zongorázik. És látható, ahogyan készült a rajz timelapse felvétel megoldással. (ezt nagy felbontásban lentebb is megnézheted)

A Time Lapse segítségével rögzítettem, ahogyan Fanni megrajzolja a rajzpályázatát. Nézd meg a lenti videókban (2 részes), de előtte itt vannak a rajzok és az oklevél

Természet hangjai rajzverseny nyertes rajza
Nagy Borkó Fanni nagycsoportos (6,5 évesen) Természet hangjai rajzverseny nyertes rajza (különdíjas)

 

Természet hangjai rajzverseny második nyertes rajza
Nagy Borkó Fanni nagycsoportos (6,5 évesen) Természet hangjai rajzverseny második nyertes rajza

 

Oklevél-Nagy Borkó Fanni nagycsoportos (6,5 évesen) Természet hangjai rajzverseny nyertes rajza (különdíjas)
Oklevél

Time Lapse videó, ahogyan Fanni rajzol: természet hangjai témában (2 részes)

1.rész

2. rész

 

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Petőfi téri iskola Március 15-i városi ünnepsége Vecsésen

Petőfi téri iskola Március 15-i városi ünnepsége Vecsésen

Petőfi téri iskola Március 15-i városi ünnepsége Vecsésen. Petőfi téri iskola tornatermében tartották meg  a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük