Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Kreatív Halloween parti ötlet otthonra és iskolában

Kreatív Halloween parti ötlet cikkem otthonra és az iskolának is segítség lehet. Manapság egyre inkább állandó trendé válik a Halottak napja, Mindenszentek ünnepség mellett is, mert nagyon szeretik a gyerekek!

Halloween itthon is nagy népszerűségnek arat, ma már egyre több óvodában, iskolában, játszóházban kihasználják az ebben lévő marketing lehetőségeket 🙂

Gyermekeink nagyon szeretnek kreatív foglalkozásokon részt venni.

Ha ez párosul egy élményben gazdag bulival, akkor fergeteges élményt nyújt mindenkinek a kreatív Halloween parti ötlet.

Eddig bármilyen rendezvényről volt szó gyermekeink életében, ha az kreatívan, játékosan volt megszervezve, akkor maradandó élmény maradt számukra és oktatásuk és fejlesztésük is folytatódik. Sok gyermek tanul valamilyen hangszeren, vagy énekel, táncol attól függetlenül, hogy az iskolában, ének, technika és rajzórákon is foglalkoztatják és fejlesztik őket. Mi esetünkben a A Brassó Utcai Általános Iskola Budapesten, ahol ebben az évben is megtartották az elsős osztályban a Halloween partit, a pandémia szabályainak keretein belül.

Kreatív Halloween parti ötlet alapja a gyermekek született adottsága vagy  bennük rejlő tehetség, amit mi is mindig „kihasználunk” annak érdekében, hogy a szórakozás közben is tanuljanak, fejlődjenek. Nem elég megvenni vagy kölcsönözni egy jelmezt és ezzel kipipálva a rendezvény, hanem kreatív Halloween ötletekkel fel kell turbózni egy picit.

Játék és parti a Brassó Utcai Általános Iskola 1/b osztályában

Tanító nénik érdekes játékokkal, zenével és tánccal, rémisztő jelmezekbe bújt elsősökkel, kísérteties történeteket mesélnek, mulatnak, játszanak és természetesen kreatív arcfestéssel is izgalmassá tették a kreatív Halloween partit. Volt rengeteg rágcsálni való, amit a szülők küldhettek be, így ezzel a finomságokkal is vonzóvá tették az élők és a holtak világával összekapcsolt bulit, amit még 7 évesen nem igazán értenek, de egyik lehetősége annak, hogy megismerjék ezt a „nemlét” szituációt. A hiány jelensége már bölcsődés kortól fogva rendkívüli  izgatta gyermekeimet is. A halottak napjához közeledve pedig nagyon sokat kérdeznek. De, ez egy másik téma.

Brassó Utcai Általános Iskola 1/b osztály Halloween parti képek

A képeket itt nézhetted meg lentebb, hogyan is játszottak. Milyen kreatív megoldásokkal  oldották meg az iskolában a Halloween bulit az elsősöknek. Nagyon élvezték 👻. A képeket Bogi néni (Ködmenné Muhari Boglárka tanító, napközis nevelő ) készítette. Ez úton is köszönjük szépen 🎃

 

Szép, mint a Salamon töke-Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban

2022-ben végre felépült szerény házacskánk és elköltőzöttünk. Új Iskola, új tanító – nénik, bácsik. Nézd meg a képeket Salamon tökeiről 🎃, hogyan is világítanak most is.

Akkorról, amikor Salamon volt Magyarország hetedik királyaként a trónon 1063-ban. A trónviszályok során, a mogyoródi csatában 1074. március 14-én Géza és László (Salamon unokatestvérei), seregeikkel és egy kis külső hercegi segítséggel győzelmet arattak Salamon felett. A győzelem ellenére azonban I. Géza, majd sokáig I. László is illegitim király maradt.

Bár Salamon lemondott a trónról, 1082-ben a László elleni összeesküvés vádjával letartóztatták és a visegrádi toronyba záratták. Fogva tartói az ajtókat befalaztatták (egyes források szerint az ablakokat is, mások szerint ökörhólyaggal takarták) és az őröknek parancsba adta, hogy éjszaka is tartsák szemmel a rabot, így az őrség éjszakánként töklámpással világította meg Salamon börtönének ablakait, hogy lássák, ha mozgás történik. (Akik szerint az ablakokat is befalazták, azok úgy tartják, hogy a tornyot világították meg töklámpások segítségével.) A töklámpások viszont nem csak a foglyot világították meg, de a Dunán hajózóknak is támpontként szolgáltak, hiszen már messziről fénylettek, Salamon tökei.

 

Kreatív Halloween parti ötlet otthonra és iskolában
Kreatív Halloween parti ötlet otthonra és iskolában- Eszter boszorkány

Kreatív Halloween parti ötlet otthonra

Otthon már több eszközt is bevethetünk és kreatívabb, érdekesebb Halloween partit rendezhetünk. Mi a következő elemeket vittük bele ebbe a projektbe:

Kreatív Halloween parti ötlet otthonra
Kreatív Halloween parti ötlet otthonra
  • zongorajáték, zongoratanulás Halloween témára (erről külön cikk készült, Zongoratanulás: alapok tanulása és gyakorlása Halloween témára )
  • rajzoltunk, kifestettünk, színeztünk, vágtunk, ragasztottunk, díszítettünk, feldíszítettünk
  • a parti helyszínét berendeztük és a hangulathoz illően bevilágítottuk
  • boszorkány jelmez beszerzése és átalakítása, hogy kényelmes legyen a gyerekeknek (lehet kölcsönözni is, de azt nem alakíthatjuk át)
  • tökfaragás és világítása elengedhetetlen kelléke a Halloween bulinak 🎃
  • arcfestés: pókháló és pók
  • zenei háttér biztosítása
  • tánc
  • egyéb kellékek a bulihoz
  • kreatív utómunka, videó készítés és effektek készítése, majd végső renderelése

Még pár kép a tökfaragásról és a Tökölésről . Jó volt a hangulat amit felhasználhatsz Te is akár egy Halloween partihoz.

a Vecsési Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban.

Ki ne hallotta volna, amikor valamilyen unalmas takarítási feladattal bízták meg otthon a következőt:

fényes legyen, mint Salamon töke.

 

Nézd meg videóban (4,5 perc) mindezt, mert látva jobban érzékeltethető, mint pár darab képen vagy szöveges cikkben. Természetesen csak röviden, összevágva látható, de így is ötletet ad a Ti saját kreatív Halloween parti témátokhoz!

Íme itt a videó, amit az  NboM Kreatív Média-Marketing és IT Megoldások csatornámon megnézhettek

 

Zongora alapok tanulása és gyakorlása Halloween témára [alapfokú]

 

Következtetés:

A célom mindig az, hogy nem csak szórakozunk, hanem közben tanulunk is. Küldetésem az, hogy másoknak is valódi ötletet adjak és saját tapasztalatokról számoljak be. Ezzel is segítve a weboldal látogatóimat. Pedagógiai és családsegítés fontos számomra! Gyermekekkel foglalkozhatok. Ráadásul a saját gyermekeimmel is! Motiválhatom őket és megadhatom nekik azt a figyelmet, amit igényelnek. Részt vehetek a nevelésükben, valamint szerepet játszhatok abban, hogy boldog életet élhessenek. ❤️ Köszönöm, hogy megosztod másokkal is ezt a cikket. Csodás Halloween-t 💀!

 

 

 

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Kreatív animáció készítés-Juhász Katalin és a Fogmanók

Animációs rövidfilm készítése-Juhász Katalin és a Fogmanók

Animációs rövidfilm készítése Juhász Katalin Le a Fogmanókkal címmel azoknak, akik szeretik az animációt, korlátozott …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük