Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Zongora alapok tanulása és gyakorlása Halloween témára [alapfokú]

Zongora alapok tanulása és gyakorlása Halloween témára alapfokon gyermekeknek is. Kiváló lehetőség megtanulni az alapokat összevonva egy bulival egybekötve :). Gyermekek mindig imádják a bulikat, miközben fejlesztik magukat és tanulnak is közben.

A legjobb 9 klasszikus Halloweeni dal, amivel megtanulhatod a zongora alapokat

Kislányom Fanni, aki 7 éves, nemrég kezdett el zongorázni. Hamarosan haladó szintre lép. Az Ő segítségével megmutatom, hogyan játssz le egy-két zongora zenei darabot Halloweeni témára Simply Piano by JoyTunes alkalmazás támogatásával. Az első hangtól kezdve és teljes darabokig, szórakozva tanul. Bizonyítottan fokozza a motivációt és a gyakorlatot. Zongora alapok tanulása felsorolva:

 • ritmika, sebesség, a gyakorlás tempójának megválasztása
 • ujjtartás
 • dallam
 • törzshangok
 • violinkulcs, vagy G-kulcs
 • basszuskulcs, vagy F-kulcs
 • módosító jelek: kereszt, bé, feloldójel

A Halloween minden évben megérkezik, és itt az ideje elkezdeni faragni  a sütőtököket 🎃, és a hamis pókhálókkal, csontvázakkal, denevérekkel  feldíszíteni a házat. Bár a díszek és a jelmezek is szórakoztatóak, sokan egyetértenek abban, hogy a kísérteties ünnep megünneplésének egyik legjobb módja néhány klasszikus Halloweeni dal Zongorázása vagy más hangszerrel való játéka. Ahhoz adtam már tippeket ebben a blogban,  hogyan lehet kreatív Halloween parti otthonodban vagy az iskolában. De most itt az ideje egy kis zongora alap tanulásnak is 🎹.

Zongora akkordok tanulása és gyakorlása Halloween témára
Zongora alapok tanulása és gyakorlása Halloween témára

Nézd meg az NboM Kreatív Média-Marketing és IT Megoldások YouTube csatornámon

 1. F-Chopin-Death-Cue Theme
 2. J-S-Bach-Ominous-Bach-Theme
 3. K-Dixon & M-Stein-Stranger-Things-Theme
 4. Michael Jackson-Thriller
 5. Y-Kaminka-His-Dark-Intentions
 6. L-v-Beethoven-5th-Symphony Theme
 7. John Carpenter-Halloween Temes
 8. Mark Snow-X Files-Thteme
 9. A-Kaplan-Epic Dies Irae

Ezekben a dalokban megtalálhatóak az alapok, aminek ismeretével már bármilyen dalt, zenét lezongorázhatunk vagy más hangszerrel is játszani tudunk egy kottából több technikai szintet lépve. Természetesen, rengeteg gyakorlással lehet csak haladni tovább. Például ujjgyakorlatokkal, majd később hangzatokkal (zongora akkordok gyakorlása gyerekeknek dalokkal című cikkemet itt olvashatod), dúr skálák és moll skálák minden hangnemben való gyakorlása. A zongora alapokat ezekben a dalokban és kottákban megismerheted és megtanulhatod.

Javaslat:

Ha legtöbbet kétkezes dalok gyakorlásával töltöd, amelyek túlságosan bonyolultak számodra, akkor több időt veszítesz és rossz beidegződéseid lesznek. Fontos, hogy először zenei játékot sajátítsd el, amit egykezes gyakorlással tudsz elérni. Minden dalt, darabot egykézzel is gyakorolj!

A zongora és a digitális (nem dinamikus) zongora között óriási különbség van!

Nem szabad figyelmen kívül hagynod a zeneiséget és a zongora billentyűit túl erősen ütöd le. Ez igen gyakori hiba, mivel a gyakorlással vagy elfoglalva és közben elfelejtesz a zongora hangjára figyelni. Természetesen egy digitális zongorával, ami nem dinamikusan (az, az nem utánozza az eredti zongorát) ezeket a gyakorlatokat lehetetlen elvégezni. Figyelj oda, ha saját magad vagy gyermekednek tanítod! Nem mindegy, hogy valódi zongorán játszik, vagy digitális zongorán. (nem dinamikus)

Gyermekeimet azért tanítom zongorázni, hogy megismerkedjenek a hangokkal, ritmusokkal és közben élvezzék a dallamokat, kíséretet, éneket. Már könnyebben fogják elsajátítani a szolfézst az iskolában, hiszen lesz már fogalma, legfőképpen kedve, hogy ének-zene órára járjon 🙂

Célom nem az, hogy gyermekeim zongoraművészek legyenek. Csak, hogy „kedvet kapjanak” a dallamokhoz, ritmushoz. Belekóstoljanak egy kicsit a zenébe. Hiszen az olvasás  egyik alapja is ez. Természetesen más kimondani, kiejteni a hangokat, mint lejátszani, de meg kell tudni hallani (különböztetni) egy magánhangzótól egy mássalhangzót.

Mennyit gyakoroltam Fannival óvodai nevelése alatt ezeket a hangokat. A helyes kiejtéseket. A logopédia fejlesztésével eleve megalapoztam az olvasás tanulását és nem beszélve a könnyebb zongoratanulást is. Mert Eszter testvérének nem volt logopédiai fejlesztés és a különbség látszik is. Egy picit többet kell gyakorolnia. Több „erőfeszítésre” van szüksége, hogy tartsa a tanulási tempót Fannival. Pedig egyidősek. Természetesen,  soha sem egyformám tanítom őket. Teljesen más belső tulajdonságokkal rendelkeznek. Attól, hogy Ikrek, még teljesen másképpen gondolkodnak és tanulnak!

Következtetés:

Reméltem, hogy mindenki élvezte a Halloween zongora dalok listámat és könnyebbé tettem a zongora alapok tanulását. Megtanulhatsz néhány dalt zongorán játszani. Egyre több dalt találhatsz blogomban, ami tartalmaz különböző nehézségi fokokat. Tanulj Te és gyermeked is, hogy lenyűgözd barátaidat, a nagyszülöket, szüleidet az ünnepeken! Ez a cikk nem egy zongoraiskola és én sem vagyok zongoratanár.

De zeneiskolai tanulmányaim (szolfézs, zongora, klasszikus dob, ütőhangszerek, jazzdob) pont arra elég, hogy segítsek gyermekeimnek és ezzel másoknak is, hogy elinduljanak egy úton. Nem kell túlreagálni. Csak egyszerűen belevágni. De ne feledd! Soha-soha ne erőltesd gyermekednek, ha nem szeretne éppen most gyakorolni. Vannak rossz napok és jó napok 🙂 És azt se, hogy a Simply Piano by JoyTunes alkalmazás nem egy zongoratanár :). Szükséges hozzá egy felnőtt is! Csodásat  ✌️

Első akkordjaim-Zongora akkord leütés-zongoragyakorlás alapjai

 

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Zongora akkordstílus gyakorlatok

Zongora akkordstílus gyakorlatok középhaladóknak

Zongora akkordstílus gyakorlatok középhaladóknak videómmal kezdem az újévet, hogy segíteni tudjam gyermeked számára a zongoratanulást. …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük