Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Búcsúzás az Óvodától-Irány az Iskola, az-az iskolakezdés új szabályai

Az iskolakezdés új szabályai és az Óvodai búcsúzás elég érzékenyen érintette gyermekeimet, habár kihasználva a csodálatos nyár utolsó heteit, próbáljuk ezt elfelejtetni velük.

Cikk frissítve: 2020.09.01.

Vége a nyárnak , kicsit szomorkodunk 😞, de

-elsősök leszünk, alig várjuk már az iskolát!

Nagy izgalommal mondják már napok óta. Fel vannak készülve arra, hogy új környezet, új szabályok és picit szigorúbb szabályok közt kell folytatni a tanulmányaikat.

Ahhoz képest, hogy csodálatos nyarunk volt és még tart pár napig, mégis nagyon várják már az iskolát Ikerlányaink. Persze nagyon a részletekbe nem tudtuk felkészíteni őket, mert a pedagógusok sincsenek tájékoztatva időben. Új rendeletek, szabályok, oktatási információk halmoznak el bennünket, amit szépen lassan feldolgozunk, megpróbálunk értelmezni és várjuk, hogy az új elsős Tanító nénik majd felkészítik leendő elsős gyermekeinket. Tökéletesen tudunk alkalmazkodni ehhez a teljesen új helyzethez.

Elbúcsúztunk az Óvodától, lezárult ez a korszak is számukra

Amikor bölcsődések voltunk hasonló aggodalmakkal vágtunk neki az óvodás életnek, mert ijesztgettek bennünket, hogy

ok, hogy a bölcsődében nagyon jól éreztétek magatokat, de majd megtudjátok az Óvodában, mi vár rátok

Így vágtunk neki az óvodai életnek, de nagyot csalódtunk és ezt pozitívan  értem! Ez lehet, hogy szerencse, de, ahogyan tökéletesen szuper volt a Bölcsőde (Bababirodalom Bölcsőde és Szolgáltató Részleg), olyan tökéletes volt az Óvodai is. Mindenki kérdezte, hogy

-magánóvodába jártok?  Mert amiket mondtok róla, azt csak a magán óvodákra jellemző!

-Nem, nem. Állami óvodába. Ide tartozunk, mint körzetesek és valóban mindent megkaptak gyermekeink és tökéletesen felszabadulva, boldogan felkészültek az iskolára.

Köszönhetjük ezt a XVIII. kerület Csemete Óvoda pedagógusainak és a többi dolgozónak is, hiszen még a karbantartókról is folyamatosan beszéltek itthon a lányok. Nem tettek különbséged az asszisztens, karbantartó, takarítónő, mosogató, konyhás néni, dadusok és az óvó nénik, intézmény vezető között. Egy közösség, akik azért vannak, hogy mindent megkapjanak, amitől boldogan keltek fel minden nap és alig várták, hogy menjenek óvodába. Megkapták a

  • játékot, játékos tanulást
  • verseket, meséket
  • rajzverseny és szavalóverseny logopédia képzés keretein belül (lásd lenti videóban)

  • alkotás örömét
  • körjátékok, ének-zene, éneklés
  • mozgásigényük kielégítése
  • nyitottság a világra, környezetük megismerése
  • bizonyos szabályok betartatása, hiszen már itt meg kellett tanulniuk, hogy van, amit muszáj megcsinálni. pláne, hogy iskolakezdés új szabályai érkeznek hamarosan
  • természetesen a fejlesztés otthon is folytatódott a pandémia megérkezésével. Nem estünk kétségbe (lásd a videókban), de nagyon-nagyon hiányoztak  a barátok és az óvoda pedagógusok :(.

Készítettem két kreatív videót, ami picit összegezi a 4 év csodálatos XVIII. kerület Csemete Óvodai életüket.

I. rész: Emlékül Nagy-Borkó Fannitól és Esztertől, 2016- 2020. Süni csoport

II. rész: Emlékül Nagy-Borkó Fannitól és Esztertől, 2016- 2020. Süni csoport

A nem rendhagyó ballagási búcsúztatón kaptak csodás ajándékokat

Kifejezetten örültünk, hogy lehetségessé vált a “ballagás”, ami teljesen másképpen zajlott le, mint egyébként szokott. Ezt láthattad a videóban. De ennek is nagyon örültek a gyerekek. Én magam nem mentem el, mert nem igazán szeretek búcsúzkodni :(, de Ágnes készített képeket és videót, így most ez a feladat nem engem érintett. Gyermekek kaptak csodás ajándékokat:

Búcsúzás az Óvodától-Irány az Iskola, az-az iskolakezdés új szabályai...
Búcsúzás az Óvodától-ajándékok, hogy emlékezzenek…

Itt az ideje komolyabb dolgokat megismerni és a leendő iskolakezdés új szabályai megtanulásának

Új járványügyi  tervvel indulunk a 2020/21-es tanévnek. Az osztályokban  gondoskodni kell a tanulók lazább elhelyezéséről vagy nagyobb nagyobb termekről, ha erre képes az iskola. Az órákon, foglalkozásokon a szájmaszk viselése ajánlott, de nem lesz kötelező. És még folyamatosan változnak az események. Még az iskolakezdés napja előtti éjszakai órákban is kaptunk információkat az új szabályokról, amit a tankerület vezetők utolsó pillanatra hagytak. (gondolom ők is az utolsó pillanatban kaptak információkat). De nem gond, éjszaka is olvasunk e-maileket és küldtük is vissza a dokumentumokat, amit kértek.

Várjuk az iskolát és felkészülünk a “legrosszabbra” is.

Home Office-ban tudunk mindketten dolgozni, ha szükséges. Ez nem probléma, mert erre is felkészültünk, hogy esetleg ismét digitális oktatásra kell átállniuk az iskoláknak a koronavírus-járvány miatt. Az óvodai nevelésben ez még simán ment, de két elsős Ikerlányt megtanítani írni, olvasni már nem biztos, hogy megy, hiszen nem ez a szakmánk. Majd meglátjuk. Bizakodunk, hogy nem lesz nehéz, mert az óvodai fejlesztéseket is szépen folyamatosan megcsináltuk. Gyermekeink élvezettel és szorgalommal csinálták végig a feladatokat, ahogyan azt a cikkeimben is olvasható és látható. Még zongorázni is megtanultak (alapok). Szépen haladunk! Természetesen írni megtanulni digitális oktatással, szinte lehetetlen, habár  informatikusként ezer ötletem van rá, amit majd a dédunokáim talán már alkalmazni fognak :). Egyenlőre ezzel a helyzettel kell megbirkózni, ami van. Jöhet bármilyen akadály!

Informatikai rendszergazdagént szeretném segíteni az iskola digitális oktatásának zökkenőmentes munkáját,

hogy gyermekeim és társai is szeretettel és élvezettel tanulják meg az általános műveltséghez szükséges tananyagot.  De azért hozzáteszem….

Mi elsősorban szülők vagyunk. Semmiféleképpen nem szeretnénk helyettesíteni a pedagógusok munkáját!

De amit megtehetünk, azt megtesszük. Segítjük a Tanárúak, Tanárnénik munkáját. Bizakodóak vagyunk!

Már tavaly csipegettek lányaink egy kicsit az iskoláról és betekintettek abba tanítási “mikroklímába”,

ahová esetleg járni szerettünk volna. Kapocs Magyar-Angol Két Tannyelvű Általános Iskolába. Nyilván a tanárokat, tanítókat még nem ismertük meg és a tanításba is belekukkantottunk már. Sajnos ide nem nyertünk felvételt 🙁 , mert nem oda tartozunk. Természetesen a Brassó Utcai Általános Iskolának is őrölünk és várjuk a kihívásokat!

Kapocs Általános Iskola – Ötkarikás Csipegető

Irány az Iskola, az-az iskolakezdés új szabályai
Irány az Iskola, az-az iskolakezdés új szabályai

Az iskolakezdés új szabályai, új Nat és új tankönyvek

amikor ez a cikk készül, még nem biztos, hogy ezek a szabályok élnek még, de az “első nap az iskolában- gyermekközpontúság és a 21. századi modernitás” című cikkemben megírom majd ezeket részletesebben. Így eben a cikkben az iskolakezdés új szabályai még nem olvashatóak.

Naponta, sőt óránként is változhat, hiszen akkor is különleges lenne az új tanév, ha nem lenne pandémia, mert most lép életbe a módosított Nemzeti alaptanterv (Nat). Új Nat új tankönyvek és szabályok. Gyerekek alig várják már, hogy lássák a könyveket. Őszintén megmondom, hogy jómagam is kíváncsian várom, mert  állítólag gyermekközpontúság és a 21. századi modernitás egyaránt jellemző a tankönyvekre.

 

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek-óvodások, iskolások számára

Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek-óvodások, iskolások számára

Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek óvodások, iskolások számára. Újabb kreatív hobby ötlettel szeretnék segíteni Neked a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük