Vers: Balogh Zsuzsanna-Nyár: Kreatív animációval és zongora aláfestéssel

Eszter előadja Balogh Zsuzsanna-Nyár című versét. Lányaim által rajzolt karakterekből animációt készítettem Ed Sheeran – Perfect című zongoraszámmal aláfestve, amit szintén Eszter zongorázik. A rajzokat gyermekeim és jómagam készítettük. Vers: Balogh Zsuzsanna-Nyár. Zongora aláfestéssel és animációval

Első fázis a vers kiválasztása és megtanulása

Ilyen hosszú verset nagycsoportosként még nem tanult Eszter. Nem volt könnyű, de versszakonként simán megtanulta. Pláne, hogy tudta, készülni fog hozzá egy animáció és Ő fog zongorázni aláfestő zenét.

Második fázis az aláfestő zongoraszám kiválasztása és megtanulása

Szerettem volna, hogy köze legyen a nyárhoz, a nyaraláshoz, családi szeretethez. És a szám hangulata is fontos tényező volt a kiválasztáskor. Hamar megtanulta a zongoraszámot, habár egy-két hiba bekerült, ettől még nem rontottal a hangulatot és ez még simán belefér egy nagycsoportos elvárásainak. Ed Sheeran – Perfect című zongoraszámmal nagyon szép háttérzenét adott a veresnek és már-már kirajzolódott előttünk, hogy mit is fognak rajzolni a gyerekek. A vers eleve adta a témát.

Rajzok elkészítése a kompozícióhoz

A karakterek kiválasztása és a kompozícióhoz szükséges rajzok elkészítése. Összesen 29 rajz készült. Majd ezeket egyenként digitalizáltam, kivágtam és máris meg volt az “alapanyag” a kompozíció elkészítéséhez. Ezeket a png formátumú képeket, a verset, zongorajátékot importáltan After Effetct-be és ott készítettem, hogy még jobb jelenet készüljön.  Animált grafikákkal és effektekkel egy aranyos kis “mese” készült el a Balogh Zsuzsanna-Nyár című versére alapozva. Ez úton is köszönjük ezt a csodálatos verset, hogy Eszter verselhetett számunkra.

Hangeffektekkel kreatívabb és érdekesebb a gyerekeknek a vers

A projekthez szükséges volt pár hangeffekt is. Ezeket egyszerűen az Internet szabad felhasználású könyvtáraiból (Professional Sound Effects)  töltöttem le.

A legutolsó fázis a videó szerkesztése

A jeleneteket külön kompozíciókra és sávokra bontottam, majd a média anyagokat animáltam és utómunkával módosítottam, ha kellett a képeket pixelgrafikus szoftverben. (Photoshop)

Mindent mozgásba hoztam kulcsképkockákkal és kifejezésekkel. Garantált a lenyűgöző eredmény 😎

Adobe After Effects-vers-zongora-animációs projekt.aep
Adobe After Effects-vers-zongora-animációs projekt.aep (Adobe After Effects CS6+ CC)

Itt van pár rajz és karakter a projektből

Itt van a videó, amin Eszter versel és persze a zongorajátéka is, amiből együtt készült a kompozíció

Kombináltam a videókat és a képeket és megspékeltem egy kis zongorajátékkal. Gyerekek nagyon élvezik és sokszor megnézik! Balogh Zsuzsanna Nyár című verse csodás alapja egy ilyen kreatív média projektnek.

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Karácsonyi ajándék Tőlem-Prémium WordPress sablonok ingyen

Karácsonyi ajándék Tőlem-Prémium WordPress sablonok ingyen

Karácsonyi ajándék Tőlem-Prémium WordPress sablonok ingyen. Hagy adjak Neked három profi és minőségi, prémium WordPress …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük