Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!
Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek-óvodások, iskolások számára
Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek-óvodások, iskolások számára

Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek-óvodások, iskolások számára

Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek óvodások, iskolások számára. Újabb kreatív hobby ötlettel szeretnék segíteni Neked a húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepére.

Legjobb tojásfestő technikák- Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek

Kreatív tojásfestő technikákkal készültünk gyermekeimmel húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek témában. Használtunk fából kivágott tojásokat, nagyon könnyen festhető, díszíthető papírral, szalvétával, flitterekkel és kristályokkal, filccel, összes dekorációs anyaggal díszíthető hungarocell tojásokat különféle méretben. egy hurkapálcikára felszúrva könnyen dekorálható és fejleszti a motorikus mozgást is.

Ahogy a videóban láthatod lentebb, előre kivágott és megformázott fa tojásokat filccel kiszíneztük. Minden megvan, amivel fejlesztheted gyermeked kreativitását. Fess! Alkoss! Vágj! Rajzolj! Az egész kreatív hobby arról szól, hogy mindenki jól szórakozzon a családban a Húsvéti ünnepek alatt és engedd, hogy gyermeked saját képzeletén keresztül fedezze fel a világot. Tényleg nincsenek határok! Kisebb gyermekeknek könnyebb az előre felrajzott mintákat kiszínezni, amivel sikerélménye lesz, nem beszélve a kreatív játék foglalkozás közbeni beszélgetéssel megbeszélhetjük és elmondhatjuk, hogy mi is az Húsvét. Emlékszem, gyermekként ez soha nem volt világos számomra sem: miért a húsvét a legnagyobb ünnep?

Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek-óvodások, iskolások számára
Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek-óvodások, iskolások számára

A húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe, a Krisztus-központú kalendárium központi főünnepe. Az Újszövetség szerint Jézus – pénteki keresztre feszítése után – a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Kereszthalálával nem szabadította meg a világot a szenvedéstől, de megváltotta minden ember bűnét, feltámadásával pedig győzelmet aratott a halál felett. Forrás Wikipedia

Az alábbi videóban megnézheted a húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek tojásfestő technikákat.

Pedagógia szemszögből bábjátékkal is motiválhatod gyermekeidet kreativitás közben

Pszichológiai konzulensként és pedagógiai asszisztensként célom az volt, hogy a személyiséget- és képességüket fejlesszem és attitűdjeik és viselkedéseik alakításával, a motivációs rendszerek áthangolásával, de a személyiség összetevőinek diagnosztizálásában való segítségnyújtással ösztönözni, támogatni és fejleszteni tudtam Fani és Eszter lányaimat.

Projekcióval (kivetítés): az alkotásnak, mint az önkifejezés kreatív formájának, nem csak az egészségmegőrzésben van lényeges szerepe, hanem az egészséges személyiség megismerésében és fogalmának maghatározásában is, hiszen úgy tűnik, hogy mára a pszichológia többet tud a patológiás személyiségről, mint az egészségesről. Ezért a művészeti terápiás otthoni kreatív hobby műhelyek egyben a „lelki alkímia” színterei is, mivel a gyógyításon túl a személyiség mélyebb megismerését is szolgálják.

Kreatív hobbi-húsvéti nyuszi készítése

Húsvéti nyuszi ül a fűben készítése nagyon egyszerű, de mégis nagyon jó elfoglaltság, fejlesztés óvodások, iskolások számára. Nézd meg az NboM Kreatív Média-Marketing és IT Megoldások csatornámon videóban lentebb

Itt már Anyát is bevontuk, hogy az egész család együtt legyen, hiszen a Húsvéti kézműves és más tevékenységek az egész család számára fontos. A húsvét is nagyszerű lehetőség arra, hogy minőségi időt töltsünk a családdal. A nyuszik és a fű kivágása és ragasztása még ebben a korban is kihívás és összpontosítást igényel. A manuális tevékenység fontos eszköze a gyermekünk személyiség fejlesztésének.

Szívvel-lélekkel, minden odaadással igen sok ismeretet, tudást adhatunk gyermekeinknek

Elmondhatom, hogy velük együtt én is gyermekként élem az életem, hisz a gyermekeim kedvessége, szeretete, őszintesége teszik csodássá a mindennapjaimat. Vallom, hogy amíg kezünkkel dolgoznak, igen sok ismeretet, tudást kapnak. Munka közben kitartásra késztetjük őket, fejlődik a szemük, kezük, együttműködő-, megfigyelő- belelátó- és alkotóképességük növekszik. Kreatív, az-az manuális tevékenységük során önállóan variálhatják a már meglévő ismereteiket. Eszter lányom kevesebbet beszél, így a szókincse is gyarapodik, fantáziájuk fejlődik. A finommozgások segítségével kezük ügyesedik, eszközfogásuk biztosabbá válik. A speciális játéktevékenységek, melynek során a gyermekek a világról szerzett ismereteiket képi úton rögzítik, pláne Fanni lányomnál – belső képek gazdagítására sarkallnak.

A videóban láthatod, hogyan variálgatnak, gondolkodnak, terveznek, mit hova helyezzenek, ragasszanak.

Amíg a gyerekek elkészítették a papírtojásokat, addig Anya segített a zöld fű elkészítésében. A tojásokat papírból kivágták, majd csodás díszítésekkel dekoráltak. Olyan projektet készítettem elő, ami a gyermek agyát és a kezét egyaránt megdolgoztatja 😉, amit a gyermekeim egyedül és “csapatban” egyaránt csinálhatnak, és ahol a kreatív tervezés és a képzelőerőnk találkozik. Csodálatosan éreztük magunkat!

Az elkészült Húsvéti kézműves ötletünket felraktuk az ablakra, így a Húsvéti ünnepek alatt láthattuk, láthatták mások is az alkotást. Számunkra fontos volt, hogy megtalálják az alkotásban az örömforrást, fejlődjön a készségük, képességük, amely alkalmassá teszi őket képi kifejezésre és nem beszélve arról, hogy megismerkednek a Húsvéti népszokásokról és Istenhez is közelebb kerülnek.

Papír nyuszi WC papír gurigából – Húsvéti ötlet gyerekeknek

A wc papír gurigából készült kreatív nyúl ötletet a XVIII. kerület Csemete óvoda, Süni csoport pedagógusaitól származik. Köszönjük  nekik hálás és gondos munkájukat még anno a járvány idején is. Küldték nekünk szorgosan a “teendőket”, hogy gyermekeink óvodai fejlesztése ne maradjon le. Én is találtam mókás nyuszikat a Pinteres-ten. Ezeket is megcsinálhatjátok, mert nagyon ötletesek és aranyosak. Itt lentebb a videó, hogyan is készíthető el.

Húsvéti hétvége Nőtincsen a Seholsziget Élményparkban

Húsvéti hétvége Nőtincsen. Itt készítettem egy nagyszerű videó összeállítást, ahogyan gyermekeimmel szórakozunk. Egy szigetnyi élménnyel várják a családokat, a kicsiktől egészen a nagyszülökig. Itt valódi, hagyományos tojásfestésben volt részük a gyermekeimnek.

Húsvéti bárány készítés fültisztítóból-kreatív hobbi és fejlesztés gyerekeknek

Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek
Húsvéti kézműves ötletek gyerekeknek

Nagyszerű családi elfoglaltság és szórakozás is egyben. Nézd meg a videót lentebb, hogyan is készült el a bárányka.

Húsvéti köszöntő, Fanni és Eszter Ikerlányaim zongorajátéka, amikor még alapszintnél tartottak. Nézd meg a videót lentebb.

Húsvéti koszorú készítés-Kreatív hobbi [NboM Kreatív Média]

Hamarosan újra itt a Föld napja. Ebben a cikkemben a tehetséggondozás és kreativitásfejlesztés volt a cél, miközben a Föld napját  is megtiszteltük ezzel. >>>Földgömb készítés kasírozással-kreatív fejlesztés

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kíván a Nagy-Borkó család

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kíván az NboM Kreatív Média

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kíván az NboM Kreatív Média 2022-re is! Eszterrel és Fannival …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük