Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Hula táncos jelmez készítése kreatívan és egyszerűen

Kreatív és egyszerű farsang hula táncos jelmez készítése lányoknak éppen aktuális, hiszen farsang közeledik és hula tánc eredete is ismertebbé válik. Egyik legfontosabb esemény a farsang, mert otthon is beindítja a kreativitást, amivel a család is együtt lehet a hula táncos farsangi jelmez elkészítése közben. Nem beszélve megtanulunk és jól szórakozunk a farsangi versek ütemében.

Farsang hula táncos jelmez készítése nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető kreatív hobbi is lehet számodra.

Ki-ki pénztárcájához,  gyermeke ügyességéhez és környezetünk megóvásához igazítva együtt készítsük el a családdal a farsangi jelmezt. A környezeti nevelés, kreatív hobbi, vidám szórakozás az egész család számára, emellett segít a gyerekek környezettudatos és pedagógiai nevelésében. Nagyszerű alkalom lehet megmutatnunk a naptárban, mikor is van a farsangi időszak? Vízkereszttől húshagyó keddig, aminek hosszúsága szerint változik, mikor is lesz húsvét. Ez is egy nagyszerű alkalom, hogy olyan anyagokat használjunk fel, amellyel környezetünket is megvédjük az újrahasznosított anyagok felhasználásával.

Hula táncos jelmez „hozzávalók”, eredeti, olcsó jelmezek farsangra, tanácstalan szülőknek.

Egyszerűbb kölcsönözni vagy megvásárolni a farsangi jelmezt, de a tehetséggondozás és kreativitásfejlesztés célunk többet ér, mint egy olcsó jelmez, amit minden másik gyermek is felvesz farsangkor. Ezzel letudva az összes munkát és feladatot, amit esetleg gyermekükért tehetnek!

 • Krepp papír: az iskolai felhasználás mellett krepp papírból számtalan dísz és dekoráció is készíthető 😊
 • olló
 • ragasztó vagy hőpisztoly
 • erős cérna
 • tűzőgép
 • arcfesték vagy szemhéjtus több színben
 • fehér póló
 • rövidnadrág
 • karkötő

Gyermekek nagyon szeretnek farsangi jelmez kreatív foglalkozásokon részt venni.

Korábban, ha nem is farsangi jelmez, már kreatív Halloween parti ötleteket is adtam, amikor zenével, tánccal, arcfestéssel és jelmezkészítéssel

Kreatív Halloween parti ötlet otthonra és iskolában
Kreatív Halloween parti ötlet otthonra és iskolában

rajzoltunk, kifestettünk, színeztünk, vágtunk, ragasztottunk, díszítettünk, feldíszítettünk. Itt olvashatsz és láthatsz erről több információt: Kreatív Halloween parti ötlet otthonra és iskolában.

Gyakoroltam a kreativitásfejlesztő foglalkozások tervezését és megvalósítását is.

A Pedagógiai munkatársként részt veszek a közvetett pedagógiai munkában, illetve annak előkészítésében. Ehhez itthon is jártasságot szerezhetek a kreativitás nevelési-oktatási intézményekben való felmérésének és fejlesztésének a módszertani lehetőségeiben.

Megismerem a kreativitásra való nevelés feltételeit és a kreativitást támogató, illetve gátló pedagógusi attitűd jellemzőit, valamint gyakorlom a kreativitásfejlesztő foglalkozások tervezését és megvalósítását. Persze más otthoni környezetben, de mégis vannak gyermekeim, akik kiváló visszajelzést és segítséged adnak anélkül, hogy tudnák, hogy éppen Api „gyakorlatozik”🧐 és verseket is olvas közben.

Hula táncos jelmez készítése kreatívan és egyszerűen
Hula táncos jelmez készítése kreatívan és egyszerűen. Fotó: Brassó Utcai Általános Iskola. Utómunka: Nagy Péter

Hula táncos jelmez elkészítése.

 • Szalagok, csíkok kivágása megfelelő hosszúságra és szélességre. Ha nem sikerül egyforma hosszúságra, az sem nagy baj. Lényeg, hogy kényelmesen tudjanak benne mozogni, hula táncolni, ha szeretnének. Fontos, hogy a kivágásban segítsenek a gyerekek is. (megfelelő korú gyermekkel, aki már használhat ollót felnőtt felügyelete mellett)
 • A szalagokat feltűzzük vagy ragasztjuk egy hasonló kivágott szalagra, amit övként készítünk el, virágokkal kidíszítve az övet is
 • virágok elkészítése: a papír harmonika hajtogatásával, majd középen összetűzésével vagy ragasztásával és a végük hegyesre vágásával kihajtogathatjuk (igazítjuk virággá). Gyermekeim készítették, tehát egyáltalán nem nehéz
 • arcfestés: rajzoltam egy vázlatot, hogy körülbelül, hogyan képzelem el, majd a farsang reggelén festem az arcukra, miután reggeliztek, mosakodtak és felöltöztek. Sorrend fontos, mert nem minden arcfesték rögzül és elkenhetik a gyerekek. Próbáljunk szemhéjtust vagy kifejezetten arcfestő készletet használni. Egyszer kell beszerezni és évekig elég lesz 🙃
 • hajdísz szintén a virágból, csak egyszerűen ragasszuk rá egy hajcsatra (legegyszerűbb hőpisztollyal). De figyelem! A hőpisztoly nem gyermek kezébe való! Kizárólag felnőtt végezheti!
 • karkötő: egy kiválasztott karkötőre is ráragasztunk egy szép virágot

A farsangi hangulat, a jelmezkészítés és még testi-lelki erősítésben is segített.

Célom nem csak a farsangi jelmez, a család együttléte volt, hanem az is, hogy hozzásegítsünk a testben és lélekben is erős, egyben gyengédségre és érzelmeinek kifejezése. Miközben megismertettem a Hawai’i szigetek kulturális értékeit és polinéz világszemléletét is egy picit, elsős Ikerlányaimnak.

Kreatív virág vázlat tervezése egyszerűen arcfestéshez a farsangi ruhához.

Egyszerűen grafitceruzával felvázoltam az elképzelésemet, ami segítséget ad akkor, amikor rajzolom és kifestem gyermekeim arcukat. A vázlat tovább tartott, mint az arcfestés, ezért ne ijedj meg. Nem kötelező rajzvázlatot készíteni, mert virágmintás arcfestés témákat találsz az interneten, akár több ezret. Válaszd ki magadnak a legszebbet, legkönnyebbet, amit meg is tudsz festeni. Készítettem egy vázlatot, ahogyan a lenti képen láthatod.

Kreatív virág vázlat tervezése egyszerűen arcfestéshez
Kreatív virág vázlat tervezése egyszerűen arcfestéshez

Itt látható lentebb a végeredmény: virág arcfestése, arcra festése.

Arcfestés - Virág
Arcfestés – Virág

 

Farsangi versek:

László Orsi

Farsang
Itt a farsang áll a bál
Pedig mára bezárt a bár
A pultosné ma otthon van
Te is siess haza gyorsan

Elütötte az óra a tízet
Mennek a tévében a hírek
Jó lesz az a maszk jövőre
Megjött a farsang zsötykölődve.

Forrás: www.poet.hu

 

Csép Rózsika

Farsangi hangulat
Álarcos bál a Dózseban,
Előkelő meghívottak,
A palota nagytermében
Mind urak, kik felvonulnak.

Minő pompa és ragyogás!
Fess pár lépett a csarnokba,
Tollas kalap, díszes öltöny,
Csinos dáma és lovagja.

Ránézésre megtévesztő
Ez a díszes bevonulás,
Nem is kérdés, az ifjú pár
Hivalkodó és elegáns!

Selyem suhog hófehérben,
Lepkés, csipkés, csupa fodor,
Kék díszítés szegélyekben,
Bámulatos, minő modor!

Karöltve vezeti párját,
Kék bársony a hímzett öltöny,
Piperkőc a zsabós lovag,
Szemálarc az ifjú hölgyön.

Púderporos parókában
Álarcos bál, úri móka,
Nem feszengnek, mért is tennék,
Így vonulnak be a bálba.

Szembeötlő az ifjú pár,
Amint halk zenére lépnek,
Rájuk vetül minden szempár,
Irigykedő tekintetek.

Erről szól a farsangi bál,
Versengenek a maskarák,
Eme helyen lehetsz bárki,
Király, felség, titkolt dámák.

Udvarolhatsz álarc mögül,
Csókot lophatsz kedvtelésből,
Nem derül ki, álarc takar,
Nem lesz párbaj flörtölésből.

Mikor éjfélt üt az óra,
Megszűnik a varázsmóka,
El ne hagyd az üvegcipőd,
Beragadhat a szurokba.

Minden évnek ezen táján
Űzzük vidáman a telet,
Örüljünk e víg napoknak,
Farsang hozzon szerelmeket!

Forrás: www.poet.hu

További farsangi jelmez ötletek NboM kreatív videóban. Nézd meg lentebb

Brassó Utcai Általános Iskola farsang az 1.b-ben 🙂 A képeket készítette Kati és Bogi tanító nénik. Utómunka és effektek: NboM

Következtetés:

Farsangi jelmez készítésével mindig nagy élmény a családdal együtt játszani, alkotni, kreatív megoldásokat kitalálni és videókat , képeket készíteni. Emellett segíthetünk másoknak is megvalósítani farsangi ötleteit és megkönnyíteni a szülőknek, „mibe is öltözzenek már megint be” a gyerekek” típusú feladattal. Kreatív és egyszerű farsang hula táncos jelmez készítése tényleg nem nehéz és bármelyik gyermek elkészítheti, persze szülői felügyelettel. Nem beszélve a fejlesztői és oktatói részét, amivel nagyban segíted gyermeked fejlődését, ügyességét, interakciós folyamatát. (szocializáció).

Remélem, mint szülői és pedagógusi megközelítésből is egy óriási élményt nyújthatsz gyermekednek. Mert az élet, valóban egy nagy farsang 🥳!

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Hogyan készítsünk medúzát és polipot

A víz világnapja-Hogyan készítsünk medúzát és polipot

Hogyan készítsünk medúzát és polipot A víz világnapja alkalmából, hogy gyermekeink kreatív fejlesztés közben megismerkedjenek …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük