Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!
Akvárium készítése -kreatív hobby
Akvárium készítése -kreatív hobby

A Víz Világnapja: Kreatív Akvárium készítése. Az élet alapelemei!

A Víz Világnapja napja alkalmából kreatívan megmutattam lányaimnak, hogyan vigyázzunk élővilágunkra, környezetünkre. Hogyan lesz folyamatosan tiszta vizünk. Hogy-hogy nem fogy el soha? Vagy igen? Állandó körforgás bemutatása Óvodás gyermekeimnek.

A Víz a végtelen korforgása-Albert mondja… a természet jobban tudja

(eredeti cím: Albert sagt… Natur – aber nur!) magyar–német televíziós rajzfilmsorozatból

Albert a természet világába kalauzol el bennünket. Játékosan mutatja be a Föld élővilágát, megismerhetjük a víz körforgását, a növények és állatok szerepét mindennapi életünkben. Betekintést nyerhetünk az ember okozta természeti károkba és azok következményeibe. Ezzel Albert arra figyelmeztet, hogy óvjuk és védjük bolygónkat. Forrás >>

A teljes videót itt nézhetitek meg a Víz, a végtelen körforgásáról >>klikk<<

Készítsünk Akváriumot. Hogyan kezdjünk neki?

Bármilyen doboz megfelel alapnak és a legjobb az, hogy mindig van otthon valamilyen kis „mütyür” játék, amit felhasználhatsz vízi élőlénynek, vízi növénynek, kavicsoknak, virágállatokat (korallok) stb..

 

Hínár készítése egyszerűen. Fanni megmutatja nekünk :). Vízinövények társulása. Csendes, lassú folyású folyóban vagy állóvízben a víz színe alatt tenyésző többféle indás, virágos növény. A hínár általában sok állatnak menekülő, búvó, sütkérező, vagy költő helye, sőt eledele is. Nagyon hasznos!

A Víz Világnapján elmondtam gyermekeimnek, ha nem teszünk valamit, ha nem lépünk fel közösen, akkor mi magunk emberek fogjuk elpusztítani a saját bolygónkat és vele együtt saját magunkat! A természet folyamatosan jelzi számunkra a „vészjelzéseket”: aszályok, árvizek, szélsőséges időjárási körülmények.

Víz készítése kék színű festékkel

Akár festheted ecsettel vagy festék spray-vel, de lehet kék színű papírral is kibélelni a dobozt. Mi kék hajfestékkel készítettük 🙂 . Nézd meg a videót:

Ha elkészültek a különböző növények, lehet beragasztani a dobozba

Halacska készítése kindertojás meglepetés játék tartójából

Papírra rajzoljuk rá az uszonyokat, majd kivágás után felragasztjuk. Érdemes hőpisztolyt használni, mert sima papírragasztó nem igazán hatékony. Esetleg komolyabb barkácsragasztót. (pillanatragasztót nem szabad!!!) De figyeljünk oda, hogy mindig felnőtt felügyelet legyen a gyermekek mellett. A hőpisztoly égési sérülést okozhat.

Életünk  víz nélkül elképzelhetetlen. Az élet a vízben keletkezett. A tengerekben alakultak ki a Föld első élő szervezetei. A Föld-ről is találsz cikket. Ráadásul megmutatjuk, hogyan készíts gyerekekkel papírmaséból egy csodálatos kőzetbolygót! Ebben a cikkben a bolygókról is tanulunk. Sok-sok élőlénynek ma is a víz jelenti az élőhelyet, a közvetlen környezetet.

De a vízellátottságnak a szárazföldi életközösségekben is hangsúlyos szerepe van. Egyértelmű, hogy a vizek szennyezése az egész élővilágot és az emberiséget is veszélyezteti. Gyermekeimet arra nevelem, hogy ne szennyezzék a környezetet. Nem elég korán elkezdeni, hiszen az ő gyermekeik is szeretnék még használni a Földet. De nem kihasználni!

Hamarosan Húsvéti kreatív hobbi cikkemet publikálom. De addig is itt van egy másik Húsvéti téma

Seholsziget Élményparkban, Nőtincs-Felejthetetlen élmény volt

Seholsziget Élményparkban, Nőtincs-Felejthetetlen élmény volt

Kövess és csipogj Te is Twitteren!

Hogyan készítsünk medúzát és polipot-A víz világnapja alkalmából? Nézd meg egy másik cikkben

Hogyan készítsünk medúzát és polipot-A víz világnapja

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Kreatív animáció készítés-Juhász Katalin és a Fogmanók

Animációs rövidfilm készítése-Juhász Katalin és a Fogmanók

Animációs rövidfilm készítése Juhász Katalin Le a Fogmanókkal címmel azoknak, akik szeretik az animációt, korlátozott …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük