Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!
Hogyan használhatod a Zoom-ot, mint egy profi: 13 videocsevegési trükk
Hogyan használhatod a Zoom-ot, mint egy profi: 13 videocsevegési trükk

Hogyan használhatod a Zoom-ot, mint egy profi: 13 videóocsevegési trükk

Hogyan használhatod a Zoom-ot, mint egy profi: 13 videócsevegési tipp és trükk, amelyeket kipróbálhatsz a következő találkozón. A Zoom is egy webinárium szoftver. A webinárium valójában a „web” és a „szeminárium” szavak kombinációjából született kifejezés. A Zoom szoftver online webináriumok és találkozók megtartását teszi lehetővé, pláne most, hogy itt ez a „csúnya” pandémia.

Itt megtudhatod, hogyan módosíthatod a hátteret, valamint az audio és video beállításaidat, és hogyan oszthatod meg a képernyőt.

A zoom videóértekezletetek és legfőképpen a  csevegőalkalmazása vált a  népszerűvé

Nem mindegy, hogyan használhatod a Zoom-ot. Emberek milliói dolgoznak , tanulnak  otthon a koronavírus  járvány miatt. A videócsevegési szolgáltatás gyors növekedése számos adatvédelmi és Internet biztonsági kérdéshez  is vezetett. De nem kell megijedned,  vannak módok arra, hogy megvéd fiókodat és csevegését az adatvédelmi hibák ellen.

Akár évek óta használod a Zoomot, akár csak most olvasod, számos hasznos és szórakoztató tipp, trükk és rejtett funkció található benne, amelyekkel frissítheted a videócsevegés élményét, és a videótalálkozók sem lesznek olyan furcsák 🙂

Itt van 13 módszer a Zoom-mesterré válásodhoz:

1-Változtasd meg a hátteret

Gyakorlatilag bárhol lehetsz éppen. a világűrbe vagy tengerparton, ahol csak el tudod képzelni magad, ha testre szabod a hátteret a Zoom beszélgetés közben – manapság már mindenki ezt csinálja. Nem ciki. Csak bátran.

Elolvashatod lépésről-lépésre is az útmutatónkat, de a Zoom háttér megváltoztatásához az asztali és a mobilalkalmazásban alapvetően a Beállítások> Háttér és filterek menü pontban lépve találod. Onnan válaszd ki vagy töltse fel a kívánt képet.

Azonban a rendszerrel megfelelő követelménynek kell megfelelnie a képnek. Használhatsz zöld hátteret is. (greenbox technika):  A fő esemény az első felvételen kap helyet zöld háttérrel, a másik videón pedig a háttérnek szánt miliő látható. Így azt a hatást érik el, mintha valóban ott zajlanának az események, ahol a háttérvideó játszódik.

Változtasd meg a hátteret
Változtasd meg a hátteret

2-Némítsd el a hangot, és alapértelmezés szerint kapcsold ki a kamerát (webkamerát)

Az audio kikapcsolása alapértelmezettként
Az audio kikapcsolása alapértelmezettként

Az értekezleten való belépés előtt mindig figyelj oda, hogy ne legyen bekapcsolva a hang és a kamera sem. Ez alapértelmezetten be van kapcsolva.  Alapértelmezés szerint kapcsold ki, hogy ne láthassák a rendetlen ágyadat :), és ne hallják a macskádat vagy az ordító gyermekedet. Ehhez lépj a Beállítások> Audio menüben> Mikrofon némítása, ha csatlakozol egy értekezlethez , majd a Beállítások> Video> Kapcsold ki a videót, ha csatlakozol egy értekezlethez.

Zoom kamera beállítása
Zoom kamera beállítása: ne legyen bekapcsolva a kamerád alapértelmezetten

3. A szóköz billentyűzet alkalmazása elnémításhoz vagy némítás feloldására

Amikor felszólítanak, hogy beszélj, kattints a mikrofon gombra. Nyomd meg és tartsa lenyomva a szóköz billentyűt és a mikrofon gyorsan elnémul vagy éppen  feloldod, hogy halljanak. Ez a legegyszerűbb közvetlenül a billentyűzetről vezérelni.

4-Reagálj a képernyőn megjelenő hangulatjelekkel egyszerűen

Ha „néma vagy” egy értekezleten, akkor is alkalmazhatsz emojikat, hogy a reakciódat kifejezd vagy egyszerűen tudatni szeretnéd a vendéglátóiddal, vendégekkel a gondolataidat egy képpel. Dettó Facebook lájkolós történet. Már találkozhattál hasonlóval. Azért van értelme (de még mindig hiányolok pár lájkolós gombot a Facebook-ra. 🙂 ) Remek feliratokat vagy tapsoló hangulatképet (hangulat jelét) küldhetsz a találkozó megszakítása nélküli kommunikációban (alapértelmezés szerint ezek a reakciók sárga színűek, de ezt is testre szabhatod a Zoom asztali alkalmazásban).

Ha találkozó közben szeretnél reagálni, kattints a megbeszélés képernyő alján található Reakciók fülre (ez jobb oldalon található a hang és a videó némításával megegyező panelen), és válassza ki a kívánt elemet. Az emoji 5 másodperc múlva eltűnik.

Zoom hangulatjelek alkalmazása
Zoom hangulatjelek alkalmazása

Ha az értekezlet szervezője engedélyezi a nonverbális visszajelzés funkciót, a résztvevők a ikonjukhoz hasonló nevű ikont helyezhetnek el a nevük mellé a kommunikációhoz. Minden résztvevő láthatja egymás visszajelzéseit.

5. Én nagy kedvencem, mer elve sokat használom más szoftvereknél is: a praktikus billentyű parancsokat

Zoom billentyű parancsok alkalmazása

Az életünket könnyíti meg, de tényleg. Hogyan használhatod a Zoom-ot, hogy könnyebb legyen a digitális életed? 🧐 Azok számára, akik nem szeretnek a képernyőn kattintani, a Zoom rengeteg hasznos billentyű paranccsal rendelkezik, amelyek segítségével az egér használata nélkül navigálhatnak az alkalmazásban az asztalon. Keress parancsokat az értekezlethez való csatlakozáshoz, a felvétel megkezdéséhez vagy leállításához, a teljes képernyős megjelenítéshez és a képernyő megosztásához (erről bővebben lentebb). Nézd meg a Zoom gyorsbillentyűk és billentyű parancsok teljes listáját fentebb.

6. Kapcsold be a galéria nézetet

A Galéria nézet lehetővé teszi, hogy egyszerre mindenkit láthass az értekezleten, ahelyett, hogy csak beszélnél a nagyvilágba. A bekapcsoláshoz kattints a jobb felső sarokban található „Galéria nézet” fülre. Ha az értekezletnek legfeljebb 49 résztvevője van, akkor az összes képernyőjük egy oldalon jelenik meg. Ha több van, akkor lehetősége van több oldal közötti váltásra.

Zoom galéria nézet bekapcsolása
Zoom galéria nézet bekapcsolása

7. Akik nem használnak webkamerát, azokat rejtsük el

Ha sokan vagyunk a képernyőn, akkor a résztvevők között eltévedhetünk, ami zavaró lehet, különösen, ha egyeseknél nincs is bekapcsolva a kamera. Ez szem szerint picit tapintatlanság, mert erre való a Zoom, de vannak, akik nem kapcsolják be. Joguk van hozzá. A Videót nem használó résztvevőket a Beállítások> Videó> Találkozók menü pont elrejtésével jelöld be , és jelöld be a Nem videó résztvevők elrejtése lehetőséget. Most már csak azok a webkonf résztvevők gyermekei és kisállatai vonják el a figyelmedet, akik besétálnak a kamerába, így megzavarva a beszélgetést. 😏

8. Oszd meg képernyődet

Oszd meg képernyődet Zoom-értekezlethez (akár filmnézéshez vagy játékhoz is) más résztvevőkkel, ha rákattintasz a találkozó képernyőjének alján található eszközsoron a Képernyő megosztása ikonra. Lehetőséged van megosztani a teljes asztalt, vagy csak az egyik megnyitott ablakot. Kattints a képernyő tetején található piros Stop gombra, hogy visszatérj az értekezlet „normál” résztvevőjévé.

Nem beszélve arról, hogy amiről éppen beszélsz, jobban megértik majd, ha látják is!

Zoom képernyő megosztása
Zoom képernyő megosztása

9. Kapcsold be a szépségszűrőt ☺️

Hiú embereknek nagyon javasolt :).

Ezen a ponton, ha ismered az öltözködéssel és készülődéssel kapcsolatos tanácsokat, mint egy szokásos munkanapon, de még mindig nem gondolod, hogy a legjobban nézel ki, akkor a Zoom Touch Up Myearear (javítsd meg a külsőmet) funkciója a Te számodra lehet fejlesztve. A szűrő célja, hogy kisimítsa a megjelenésedet, harmatosnak és jól kipihentnek tűnj. 😜. Ha valaha is használtad a szépség módot a telefonodon szelfizés közben, akkor tudod, hogy miről is beszélek. Érdekes tud lenni, az biztos. Én óriási „baromságnak” tartom, de gyermekeimmel nagyon is elszórakozunk vele, mert másra nem igazán alkalmas szerintem.

Zoom arc javító előtte és utána
Zoom arc javító előtte és utána

A bekapcsolásához kattints a Videó indítása melletti felfelé mutató nyílra . Kattints a Videobeállítások elemre , majd a Saját videó alatt jelöld be a Megjelenés javítása jelölőnégyzetet.

Zoom: javítsd meg a külsőmet
Zoom: javítsd meg a külsőmet

10. Rögzítsd az értekezletet a számítógépedre

Az ingyenes és a fizetős Zoom-előfizetők egyaránt rögzíthetik találkozójukat laptopjukra vagy számítógépükre az asztali alkalmazás segítségével (mobilon jelenleg nem rögzíthetsz, hacsak nincs fizetős számlád). Ezeket a rögzített fájlokat ezután fel lehet tölteni egy fájltároló szolgáltatásba (Biztonsági másolat készítése a személyes fájljaidról! cikkemben olvashatsz róla), például a Google Drive, OneDrive vagy a Dropbox , vagy egy videó streaming szolgáltatásba, például a YouTube vagy a Vimeo.

A helyi felvétel engedélyezéséhez lépjél a Beállítások > Felvétel menübe , és kapcsold be. Amikor nagyítási értekezletet rendezel, kattints a Felvétel ikonra az alsó eszköztáron.

Automatizált Zoom webkonf beszélgetés rögzítése
Automatizált Zoom webkonf beszélgetés rögzítése

11. Rögzíts egy értekezletet egyenesen a felhőbe

Ha van Zoom előfizetésed (amely havi 15 dollárnál kezdődik ), készíthetsz felvételt, amely közvetlenül a felhőbe (vagy ha úgy tetszik) a számítógépedre ment. Koppints a rögzítés gombra az alsó eszköztáron, és lehetősége lesz helyi vagy a felhőbe állítani. Ezt megteheted asztali számítógépen vagy mobilon is.

Nekem eleve van felhő szolgáltatásom, ezért automatikusan minden mentődig. Nem kell hozzá külön Zoom előfizetés 🧐. De, ha nem szeretsz kockáztatni, akkor SSD és HDD megoldásokkal is készítesz mindig biztonsági másolatokat a számítógépeden tárolt adatokról.

12. 40 percnél hosszabb csoportos megbeszélés megrendezése

A Zoom ingyenes alapszintjén a csoportos megbeszélések legfeljebb 40 percig tarthatnak. Korlátlan csoportos idő elérése érdekében frissíts fizetett számlára. Vagy mindig küldöd 35 percnél az új Zoom linket 😁😁, ezzel újabb 40 perces webinárium-hoz.

13. Több, mint 100 ember fogadása

Ha több mint 100 fős csoportod van munkahelyeden vagy iskolai rendezvényeket tartasz, sőt, marketinges vagy, akkor fizetett szakmai számlára kell váltanod. Ha a legmagasabb szintre (Enterprise Plus) frissítesz, akár 1000 résztvevőt is fogadhatsz.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a cikkemet is. Ha tetszett, akkor oszd meg másokkal is, mert az

„információ kincs”

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Farsang a Petőfiben, a Vecsés Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában

Farsang a Petőfiben, a Vecsés Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában

Farsang a Vecsés Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium iskolacsalogató programjában 2023-ban. Hogyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük