Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Bálint Ágnes 100 – a mese örök-születésének 100. évfordulójára rendezett vetélkedő

Bálint Ágnes születésének 100. évfordulójára szervezett centenáriumi „Bálint Ágnes 100 – a mese örök” eseménysorozat méltó lezárása volt az írónő életéről és munkásságáról szóló országos vetélkedő döntője, amelyet a Bálint Ágnes Kulturális Központ falai között, valamint a Bálint Ágnes Emlékházban szerveztek meg az Agrárminisztérium támogatásával, kötődve a Magyar Kultúra Napjához.

Bálint Ágnes 100 – a mese örök

Ikerlányaim is képviseltették magukat a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumból 2023. január 21-én.

Bölcs, mint a Bagoly és gyors, mint a gepárd” csapat tagjaiként, a 3.a osztályból Tímea, Nagy-Borkó Eszter, Nagy-Borkó Fanni és egyedüli fiúként, Milán vettek részt a Bálint Ágnes 100 – a mese örök” országos vetélkedőn, amikre büszkék vagyunk, hiszen negyedikes tanulókkal kellett felvenni a versenyt. Ez úton is GRATULÁLUNK nekik 👋 !

Bálint Ágnes 100 - a mese örök-születésének 100. évfordulójára rendezett vetélkedő
Bálint Ágnes 100 – a mese örök: Eszter lányom (jobbra fekete-piros felsőben) osztálytársaival és a csapatokkal, ahogyan vetélkednek. Kép: BÁKK

Az vetélkedőn ügyességi, kreatív és tudásalapú feladatok elvégzésével szerezhettek pontokat a résztvevő negyedikes és harmadikos csapatok, akik kísérő tanáraik segítségével nagyon szép eredményt értek el.

A diákok értékes nyereményekkel és megannyi élménnyel térhettek haza a színvonalas eseményről, melynek szervezését a BÁKK Csapata mellett a Bálint Ágnes Emlékháznak, valamint Nagy Lucának (Meseterapeuta) és Juhász Ritának köszönhetünk.

A vetélkedő megnyitóján Vecsés Város polgármestere, Szlahó Csaba méltatta a magyar nyelv szépségét és sokszínűségét, amelynek nagy szerepe volt abban, hogy Bálint Ágnes tollából ilyen örök érvényű, kortalan művek születhettek.

Szoros küzdelemben az alábbi  kreatív csapatok értek el dobogós helyezést, melyhez szívből gratulálunk:

1. helyezett: a Futrinkák csapata, a Grassalkovich Antal Német Nemzetiségi és Kétnyelvű Általános Iskola 4/a. osztályából;
2. helyezett: a Vízilények csapata, a Medgyessy Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola 3. osztályából;
3. helyezett: a Bálintok és Ágnesek csapata, a Kőrösi Csoma Sándor Kéttannyelvű Általános Iskolából.
5.  helyezett: a Bölcs, mint a Bagoly és gyors, mint a gepárd csapata, a Petőfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium

A vetélkedő zsűrije:

Dr. Hrutkáné Molnár Mónika Tankerületi Igazgató

Kis Tóth János Bálint Ágnes Kulturális Központ Igazgató

Méhész-Matus Eszter Bálint Ágnes Kulturális Központ szervező

Nagy Luca Meseterapeuta

Németh Ágnes Bálint Ágnes Lánya

 

 

Bálint Ágnes Mesefesztivál 2022.

 

Bálint Ágnes Mesefesztivál 2022. Vecsés

Valódi pénzkeresés otthonodból! Keress pénzt, miközben megtanulod, hogyan keress pénzt!

Digitális Marketing Szakértő: Nagy Péter

Szeretném, ha hozzá szólnátok a témákhoz, gondolataitokat elmondjátok. Megköszönöm, ha másoknak is segítséget adtok azzal, hogy blog cikkeimet megosszátok a közösségi médiában. Mindig a digitális technológia, kreativitás érdekelt. Legfőképpen az információs technológia megoldások. Kreativitást örököltem, az informatika pedig sodort magával! Célom Gyermekeim fejlesztése és a kreatív média tervezése megoldások mind webfejlesztés, mind kreatív tervezés révén és persze az IT segítség másoknak!

Ez is érdekes lehet számodra

Petőfi téri iskola Március 15-i városi ünnepsége Vecsésen

Petőfi téri iskola Március 15-i városi ünnepsége Vecsésen

Petőfi téri iskola Március 15-i városi ünnepsége Vecsésen. Petőfi téri iskola tornatermében tartották meg  a …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük